Last news in Fakti

5 Януари, 2015 15:49, обновена 5 Януари, 2015 18:21 2 259 0

Директорът на разградската болница подаде оставка

  • москов-
  • разград-
  • починалото-
  • дете

Москов бе в Разград заради починалото дете. Родителите ще съдят лекарите

Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов, зам.-министър д-р Ваньо Шарков и националният консултант по хирургия проф. д-р Красимир Иванов са на посещение днес в МБАЛ "Св. Иван Рилски" - Разград АД. Посещението е заради починалото на 28 декември 8-годишно дете.

Москов поиска и получи оставката на шефа на МБАЛ-Разград Гечо Жеков. Това съобщи самият здравен министър след посещението си в разградската болница.

Здравното заведение от утре ще бъде с ново ръководство, което трябва да спазва различен начин на организация на действие, заяви Петър Москов.

Поредица от грешки, липса на организация и бездушие от страна на лекарите са довели до смъртта на осемгодишното дете в разградската болница "Св.Иван Рилски" на 28 декември, заради което директорът на лечебното заведение е отстранен, а от етичната комисия на Лекарския съюз зависи дали ще има лекари с отнети права.

 Здравният министър е издал заповед до всички директори на болници в страната и до Центровете за спешна медицинска помощ да спазват член 7 от Закона за лечебните заведения, според който човек в спешно състояние не може да бъде върнат или неприет в лечебно заведение. Същият документ задължава при транспортиране на болни да се използва единствено специализиран транспорт с медицински екип в него.

Москов коментира, че в конкретния случай става въпрос за липса на всякакъв организационен потенциал и за проявено бездушие.

Родителите на 8-годишното дете, което миналата седмица почина пред болницата в Разград, ще си търсят правата в съда. Това заяви бащата Бедихан в предаването „Здравей, България”.

На 28-ми декември вместо да посрещне рожден ден, момченцето почина пред Спешното отделение на разградската болница. По първоначална информация детето се е нуждаело от спешна операция, но поради липсата на детски хирург е пренасочено към Варна, която е на 130 километра. Детето и родителите му обаче изобщо не са успели да тръгнат. Родителите обвиняват медиците, че са се размотавали и не им е била осигурена линейка, за да бъде закарано детето във Варна.

Здравният министър Петър Москов помогна на младежи, катастрофирали по пътя за Разград. За инцидента съобщи самият той във фейсбук и публикува снимки.

Днес, на път за Разград пред очите ни се обърна кола с няколко млади момчета. Линейката дойде за минути, но слава Богу сериозни наранявания нямаше. Използвам случая да помоля всички шофьори да карат внимателно, защото има заледени участъци.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА