21 Януари, 2015 07:18 176 177 25

5 проблема с пениса, които се случват с възрастта

  • пенис-
  • здраве-
  • проблеми-
  • възраст

Един ден осъзнаваш: Моят безмилостен войн вече остарява... готов е за пенсия

На повечето мъже им се ще да мислят, че има части от телата им, които ще бъдат пощадени от кошмарното стареене, но един ден разбират, че техният малък приятел също е остарял и то доста. "Вие не се будите една сутрин и осъзнавате, че нещата изведнъж да се променили. Това е постепенен процес, но около 40 г. промените стават по-забележими", казва Мадлен Кастеланос, автор на книгата "Проблеми с пениса: Ръководство за мъжа".

И така, какво означава, когато пениса на един мъж започне да изглежда и действа различно?

Цвят

Атеросклерозата, често срещан проблем свързан със застаряването на населението, ограничава притока на кръв, засяга сърцето, мозъка и пениса. С по-малко кръв пенисът изглежда по-светъл на цвят, казва д-р Кастеланос, който е и сексолог с частна практика в Ню Йорк. Това не е нещо, за което трябва да се притеснявате стига да ходите редовно на прегледи, които да ви покажат, че всичко останало е в изправност. Също така, точно както кожата навсякъде по тялото ви се променя с възрастта и при пениса ви също се усещат последиците от застаряването. Тя може да започне да изглежда по-пъстра.

Размер

Чувствителна тема. Истината е, че пенисът ще се свие малко с течение на времето в резултат на намаления приток на кръв и тестостерон. "По времето, когато един мъж е на около 60 - 70 години, той може да загуби от сантиметър до сантиметър и половина от дължината", обяснява д-р Кастеланос. Тя добавя, че ако човек има наднормено тегло и корема, пенисът ще изглежда по-малък без това всъщност да е така. "Пенисът започва вътре в тялото. Ако имате коремни мазнини, те се виждат и се простират върху основата на пениса. Коремът покрива основата на пениса и така го прави да изглежда по-малък."

Но тук е и голямата тайна: повечето жени наистина не се интересуват от размера.

Чувствителност

Тестостеронът помага за поддържането на нервната тъкан. Когато нивата му започват да спадат това ще намали чувствителността на вашия пенис, което пък ос своя страна ще направи по-трудно достигането до оргазъм. Също така ерекцията няма да е толкова трудна. "Това е случай, в който ако не го използваш ще го загубиш", казва д-р Кастеланос. Тя обяснява, че мъжете могат да защитят своето здраве на пениса като имат ерекция всеки ден. Не е нужно да достигат до токата на оргазъм, но дневните ерекция запазва формата на артериите и носи приток на кръв към областта. "Това е същото като ако не отидете на фитнес, мускулите ви ще станат по-тънки и артериите ще се запушат. Същото нещо се случва с пениса", добавя тя.

Спад в пикочната функция

Проблемите с нормалното уриниране са свързани със здравето на простатата. Те засягат 20% от мъжете около 40 години, от 50 до 60 процента от мъжете около 60 години, и 80 до 90 на сто от мъжете на по 70 и 80 години.

Превантивни действия:
- Поддържайте здравословно тегло.
- Ставайте на крака. Седенето по цял ден поставя голям натиск върху простатата.
- Правете умерени упражнения по няколко пъти на седмица, за да поддържате тонуса на мускулите на таза.
- Тичането или бързото ходене също ще свърши работа.
- Вземайте цинк и селен.
- Ограничете консумацията на алкохол. Алкохолът увеличава превръщането на тестостерон в естроген.
- Еякулирайте по няколко пъти на седмица.

Еректилна дисфункция (ЕД)

ЕД се развива при 5 на сто от мъжете на възраст около 40 години и до 15 на сто при мъжете около 70 годишна възраст. То може да бъде резултат от различни взаимосвързани причини:

Биология - заболяване, медикаменти, лоши здравни навици
Психологически - тревожност, депресия, стрес
Интимна връзка - липса на доверие и интимност или емоционален конфликт между двойката
Психосексуални умения - сексуалните умения на някой от партньорите или взаимодействието между двамата

Тъй като причините са много д-р Кастеланос препоръчва първо да посетите доктор или психотерапевт преди да прибегнете към вълшебното хапче Виагра.
 


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    8 17 Отговор
    За цял живот - само с една кофа сперма и нито капка повече.
    Който я пилее ...

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Гост

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Това ни го повтаряха в казармата, ама е пълня простотия!!!

    Коментиран от #5

  • 3 той

    5 9 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Бяха 2 кофи,който вече за привършени
  • 4 sososo

    16 3 Отговор
    И накрая всички умираме и пенисите биват изядени от червеите :-) Кръговрат, к`во да правиш.
  • 5 mediator37

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    А, бе, може и да не е простотия, защото има една китайска практика тао-любов (без семеизпразване), по силата на която до най-дълбока старост жулят яко. А не като нас да разливат и да поливат.

    Коментиран от #8

  • 6 ишг

    31 4 Отговор
    това е орган с двойна употреба - докато човек е жив му го ядат жените, а след като умре му го ядат червеите

    Коментиран от #12

  • 7 танашиба танахака

    13 10 Отговор
    вземеш ли да пиеш виагра за да не си опикаваш обувките-отпиши го :) :)
  • 8 Сульо

    9 6 Отговор

    До коментар #5 от "mediator37":

    Няма такова нещо, дори напротив - "ако не го използваш ще го загубиш"!
  • 9 Красо Зелето

    9 5 Отговор
    За да не го изгубиш, хората са измислили "лени и деси"
  • 10 борислав

    13 2 Отговор
    мадлен кастеланос откога ли изучава пениса !
  • 11 КРОМАЗА

    9 1 Отговор
    Е ,какво пак да откриваме топлата вода ,че на всяко хубаво нещо един ден му идва края. То и затова народния гений е казал : "шибаш - не шибаш времето на хея минава ... "
  • 12 Vasik Atanasova

    10 3 Отговор

    До коментар #6 от "ишг":

    МИ ТОВА ВАЖИ И ЗА ВАГИНИТЕ
  • 13 мп

    11 3 Отговор
    ''Истината е, че пенисът ще се свие малко с течение на времето'' -
    тъкмо по-лесно ще става!..да му мислят тези с големите!
  • 14 динго бинго

    23 6 Отговор
    Има различни комбинации от упражнения за РС мускула, които можеш да правиш. Избери една, което ти подхожда най-много, и я прави редовно.
    Кажи и на половинката си да я прави; за нея ще има същите положителни предимства. Никога не забравяй, че трябва да държиш другите си мускули отпуснати.
    Комбинация 1 Бързо стягай и отпускай мускула в продължение на 10 секунди. После почини 10 секунди. Направи 3 такива серии. След това почини 30 секунди. Стегни за 5 секунди, след това 5 секунди почивка – 10 пъти подред. Стегни за 30 секунди, след това 30 секунди почивка – 3 пъти подред. Повтори първата стъпка и си готов за деня.

    Комбинация 2 Стегни мускула и брой до 5. Отпусни. Повтори 10 пъти. Стисни и отпусни мускула 10 пъти бързо. Повтори 3 пъти. Стягай и отпускай РС мускула в къси и дълги интервали 10 пъти. повтори серията 3 пъти. Стегни мускула и задръж колкото можеш повече. Опитай се да достигнеш 120 секунди (спокойно, това са само 2 минути).

    Комбинация 3 Напълно стягай и отпускай мускула. Започни с една серия от 30 повторения и постепенно показвай до над 100. Стегни мускула колкото можеш по-силно (убеди е, че стягаш само РС мускула). Задръж 20 секунди. Почини 30 секунди. Повтори 5 пъти.

    Комбинация 4 просто стягай и отпускай мускула в продължение на 2 минути на ден и постепенно увеличи до 20 минути – поне 3 пъти дневно. в края трябва да можеш да правиш по 200 повторения на сесия. По всяко време, на всяко място Не забравяй, че можеш да правиш тези упражнения почти навсякъде и по всяко време. Просто нямаш оправдание да пренебрегваш упражненията. Никой няма да знае, че стягаш някой мускул, освен ако, разбира се, не се хилиш като идиот междувременно. Тъй като мускулът се заздравява бързо, ще забележиш, че ще започнеш да се будиш с по-солидна ерекция, а това винаги е нещо хубаво, особено ако до теб спи някое хубаво цвете и двамата сте голи (знаеш какво имам предвид). Лично аз препоръчвам да правиш тези упражнения всеки ден до края на живота си.
    Повярвай ми, сексуалните ти възможности и контролът ще се увеличат много и пенисът ти ще стане по-силен и по-твърд. Изстрел до тавана РС упражненията могат да ти помогнат и за “далечната стрелба”. Гледал ли си порно актьора Питър Нортън? Е, носят се слухове, че той се упражнява всеки ден. И така може не само да има много здрава ерекция, но може и да изстрелва спермата си до тавана. Приятно прекарване при чистенето...
    Все пак резултатите няма да станат очевидни, щом завършиш първата комбинация от упражнения. Отнема време, както и при всички други мускули, които упражняваш редовно. Една бонус секс техника След като овладееш упражненията и видиш значителната разлика, следващия път, когато правиш секс с момичето си, остани в нея без да се движиш. Вместо да влизаш и да излизаш, просто стискай и отпускай РС мускула си. Ако и тя е правила упражненията, можете и двамата да правите това, като ти ще усещаш как вагината й те “прегръща” по-силно.
    ще усеща последователен натиск по Г-точката и, повярвай ми, най-вероятно и на двамата ще ви е невероятно приятно. Това е всичко; елементарни неща, с които можеш да я задоволяваш и едновременно с това да задоволяваш себе си. Забавлявай се!
  • 15 AMG

    19 2 Отговор
    Еее хубава е младостта...друго си е като ти става без проблеми, колкото повече жени изчаткаш докато си млад, толкова по-добре.
  • 16 Миро

    16 1 Отговор
    Имам проблем с пениса не ми расте асъм на 12 години все едно съм на 1 годинка моляви помогнете ми Благодаря ви!😢😢😢
  • 17 Миро

    3 1 Отговор
    Имам проблем с пениса не ми расте асъм на 12 години все едно съм на 1 годинка моляви помогнете ми Благодаря ви!😢😢😢
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Аноним

    8 1 Отговор
    Имам един въпрос.На главичката на пениса имам една кожичка която е от предната част на главичката тя е хваната с външната кожичка и пречи на кожата да мине под главичката и така въпроса ми е.Трябва ли да е има тази кожичка?
  • 20 МАСТУРБИРАЩИЯТ

    7 5 Отговор
    Спадането на чувствителността се оправя с повече онаниране, апетитът идва с яденето!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Камен

    4 0 Отговор
    Аз правя с моята жена по 4 пъти наседмица секс и ми е чудесно.И двамата си правим свирки и други работи и смеси чудесно.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.