24 Март, 2015 02:30 15 848 3

Тейлър Суифт изкупи порнографски домейни със своето име

  • тейлър суифт-
  • порнографски-
  • домейни

Тя иска да се предпази от евентуални злоупотреби в интернет

Американската певица Тейлър Суифт откупи правата над интернет домейните  TaylorSwift.porn и TaylorSwift.adult, съобщи „Мирър“.

По имената се разбира, че това са заглавия на интернет страници, предлагащи порнографско съдържание. Чрез сделката Суифт иска да предпази името и бранда си от злоупотреби в мрежата. Тя се е възползвала от възможността, която дава неправителствената организация Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, за предварително откупуване на правата на подобни домейни от популярни личности, заради евентуалните вреди, които те могат да нанесат на техните имена.

Певицата е искала да предотврати възможността, зложелатели да навредят на името й, като регистрират подобен домейн, което ще може да стане от 1-ви юни. Към подобна стъпка прибегнаха и Аштън Къчър и Мила Кунис, с цел да предпазят името на дъщеря си. По темата Къчър заявява:

„Взели сме всички предпазни мерки. В никакъв случай не искам да се натъкна на порно сайт, който носи името на дъщеря ми.“

Вече има обвинения към ICANN, че въобще предлага възможност за регистрация на подобни домейни, което може да се разглежда и като опит за рекет към популярните личности и големи компании. Те буквално са принудени да изкупуват подобни домейни, за да защитят имената си. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 554236

    1 0 Отговор
    Да не би да има само една жена с това име? МИ да спрем да си кръщаваме и децата с имената на "известните", че да не ги бъркат и да нямат адаши. Ако има някоя дето работи чистачка и е с нейното име, трябва да я съди, че и петни името...
  • 2 некойси

    1 0 Отговор
    Еми сега както си е редно да започне да качва снимки и видео със съответното съдържание.
  • 3 pacoran

    0 0 Отговор
    те хората нямат кво да ядъд тя домейни купува лиглата