9 Септември, 2011 14:55 1 339 0

Българите обичат да летуват в Созопол

  • созопол-
  • туристи

Най-посещаваната лятна дестинация от българските туристи е Созопол. Това сочат данните на Бургаската регионална туристическа камара на базата на информация от туроператори, хотелиери и летища, предаде радио Дарик.

Процентът на българите от всички туристи в Созопол през месеците на летния сезон се променя прогресивно, като през юли те са били 40%, през август – 45% , а през септември се очаква да стигнат до 70%, показват данните.

За чуждестранните туристи най-привлекателен си остава курортът Слънчев бряг, коментира председателят на камарата Иван Иванов.

Други предпочитани дестинации за гостите от чужбина са Свети Влас, Равда, Обзор и Несебър. Голямо увеличение е регистрирано сред летовниците от Словакия, Полша и Чехия. Броят им, в сравнение с лятото на 2010 г., се е увеличил с 30%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА