Last news in Fakti

13 Юли, 2015 23:41 1 248 1

В сряда ще стачкуват аптеките в Гърция

  • гърция-
  • стачка-
  • аптеки
В сряда ще стачкуват аптеките в Гърция - 1
Снимка: АП/БТА
В сряда ще стачкуват и част от аптеките в Гърция. Те ще последват призива на Общогръцката асоциация на фармацевтите за протест срещу политиката на правителството на Сириза да приеме условията на Еврозоната за отпускане на заем. 

В отворено писмо до премиера Алексис Ципрас, ръководителят на съсловната организация Константинос Лурантос написа: "Вие превърнахте гордото "Не" в слугинското "Да", казвано за всичко. 

Освен това се отправят критики и към Еврозоната, която се опитва да превърне аптеките в обикновени бакалии, здравето в търговия и медицината като обикновен потребителски продукт. 

Лекарствата в Гърция се ползват от облекчен ДДС и данъчен режим, което ги прави много по-евтини от България.

За сряда в Гърция е свикана обща стачка срещу условията за отпускане на третия спасителен пакет. Гръцките депутати трябва да гласуват нови закони, за да получат финансиране. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Казах

    0 0 Отговор
    С думба-лумба тая работа не става, драги комшии. Лозето не ще тропане, още по-малко стачкуване, а копане и здраво бачкуване !