Last news in Fakti

18 Септември, 2011 10:58 5 024 0

1000 нудисти позираха в Мъртво море

  • мъртво море-
  • спенсър туник

Ранното къпане в морето обикновено не е толкова популярно, особено когато поканата съдържа важно и задължително условие – чиста голота. Но за 1000 израелци привлекателна се оказа не солената вода и вълните, а възможността да участват във фотопроект на Спенсър Туник, известен с нудистките си приноси в изкуството. Той засне първата масова гола сесия в Мъртво море, пише вестник „Дейли Мейл”. Моделите си фотографът подбрал лично – те са от 18 до 77 години.

Мястото на снимките бе пазено в тайна, за да не се намесят никакви външни лица освен любителите на натурализма. Доброволците поеха към морския бряг на изгрев слънце, изпълнявайки специални указания как да се потопят във водата и каква поза да заемат. За целта се на инструктирани няколко часа по-рано. Втората част от заниманието бе снимка до една лагуна, а третата – снимка на нудистите, омазани с кал.

Заниманието не мина гладко, тъй като любопитни зяпачи намериха мястото на масовата сбирка. Туник е американски автор от еврейски произход. За него голите снимки са индикатор за осводеността на една държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА