2 Декември, 2015 16:16 2 223 24

Свиваме се като нация, но не даваме пари за ин витро

  • ин витро-
  • бебе-
  • програма

България не е в демографска криза, а в катастрофа и капан

Свиваме се като нация, но не даваме пари за ин витро - 1

България се свива като нация, но парламентът не подкрепи искането на Реформаторския блок за повече средства за ин витро програма.

С удвояване на парите за фонд „Ин витро“ ще се запълнят 30 класни стаи годишно.

Само до средата на тази година са родени 450 бебета след ин витро процедура, финансирана от този фонд.

Така Настимир Ананиев, народен представител от Реформаторския блок и заместник-председател на „Движение България на гражданите“, защити предложението на РБ за увеличаване на парите за фонд „Ин витро“ в Бюджет 2016 от 12 млн на 24 млн лв.

Това е стъпка за справяне с демографската криза. Подпомагането на хора с репродуктивни проблеми трябва да е национална политика, каза Ананиев. В момента има 2000 чакащи и 1800 одобрени двойки, добави още той. Според думите му необходимите за увеличението

12 млн лв могат да бъдат осигурени с постигане на по-ефективна събираемост на акцизите.

Предложението беше внесено между двете четения на Закона на държавния бюджет за 2016 година от народни представители от РБ. От трибуната Ананиев обърна внимание и призова за подкрепа от ГЕРБ, но такава не бе получена и 11 гласа не достигнаха за приемането на предложението.

По данни на ЦРУ до 2050 г. в България ще живеят 3,5 млн. души, като българите ще бъдат по-малко от половината.

България не е в демографска криза, а в катастрофа и капан.

България влиза в черната челна шестица на статистика на ЦРУ за смъртността в света за 2014 г. . От официалния справочник на разузнавателната агенция става ясно, че смъртността у нас е 14,3 промила на 1000 души.

България води и „черната класация“ на Балканите.

След нас е Сърбия с 13,71 промила, Хърватия – 12,13 промила, Румъния – 11,88 промила, Словения – 11,22 промила Гърция 11 промила, Босна и Херцеговина – 9,64 промила. Черна гора 9,3 промила, Македония - 9,04 промила, Албания – 6,47 промила, Турция – 6,12 промила.

По раждаемост падаме на 210-о място в света с 8,29 промила на 1000 души.

Комбинацията от шесто място по смъртност и 210-о място по раждаемост ни отрежда челната позиция сред изчезващите нации.

Освен това ние имаме и миграция, която по данни на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) е 2,89 промила, тоест годишно на всеки 1000 души трима емигрират от България, без да бъдат компенсирани.

Комбинацията от всички тези фактори показва, че България намалява със седем-осем души на час.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин

    3 0 Отговор
    Причината за демографския колапс в България е духовния упадък. Липсата на морални норми и ценности доведоха до пълната деградация на българите. Не е до пари. България е била много по-бедна и е оцеляла. Но е имало дух и идеал. Сега няма нищо. Единствено се трупа богатство, За какво е да имаш имане ако няма на кой да го оставиш? Ще си оставим и къщите и апартаментите и вилите на циганите....защото очевидно те разбират живота по-добре от нас. Чета и за Германия. И там демогравска криза. Най-социалната и богата държава в Европа. И там германците не искат да раждат. Очевидно не от бедност. И ние и те страдаме от еднаква болест. Липса на духовност.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Кривия

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "българин":

    Дълбоко не си прав.Нищо няма да оставим на циганите защото те ще избягат преди нас когато видят че няма от кого да крадат! А замислял ли си се как се гледат деца с една мизерна заплата от 500лв? Или просто гледаш да се направиш на умен? В България живита е толкова тежък и натоварен и безмислен заради куп причини започващи от високо ,че просто младите са се оставили на течението.Жал ми е за това поколение ограбено от изедниците и алчните ........
  • 3 българин

    2 1 Отговор
    Не се правя на умен драги Кривия. Обясни ми защо германците са най-застарялата нация в Европа. Защото взимат по 500 лв. Не мисля. Защо циганите, които са все още в БГ, имат по няколко деца. Защото взимат по 3-4 хил.лв заплати. Не мисля. Накрая замисли се колко деца е имал дядо ти или прадяро ти. Не са взимали хиляди левове. Отговора ще ти се яви. И на финал ще ти кажа, когато човек иска да направи нещо намира начини, когато не иска, намира оправдания.
    Поздрави

    Коментиран от #7

  • 4 йчъю

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "българин":

    Е, зако да вадя нови чалгарчета, дето да бачкат за помощите на чаветата под закрилата на БХК, ДПС и Евророма?
  • 5 българин

    2 1 Отговор
    Здрасти Йчтъю, Ваденето е само началото. Възпитанието зависи от теб. Ако ти си чалгар ще възпиташ чалгари. Ако си човек ще възпиташ хора.
    Поздрави
  • 6 гост

    1 0 Отговор
    Духовното развитие се подтиска от стремежа за забогатяване. парите са измислени от хората, но те развалят хората, пораждат алчност, омраза, завист, подтикват към измами, убийства и войни.........за жалост парите са се превърнали в необходимост №1 на днешните времена. Но не забравяйте че човек когато се роди няма нищо и когато умира също няма нищо.
  • 7 Кривия

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "българин":

    Германците са най застарялата нация защото имат добро здравеопазване и доживяват до дълбока старост а ние мрем като мухи млади млади а децата ни отдавна избягаха навън!Циганите имат по много деца защото глупаци като нас им плащат да ги раждат и после ги оставят и тях на нас да им ги гледаме а те си харчат помощите за каквото си искат.Дядо ми е имал деца , но само не ми казвай ,че е живял добре или пък децата му са живели добре.Днешните млади хора разсъждават трезви и не искат да създават деца които да живеят в мизерия!И накрая когато човек иска да направи нещо намира начин да прав си! Това направиха и половината от младите Българи. Просто си събраха нещата и напуснаха потъващия кораб!
  • 8 българин

    0 1 Отговор
    Здрасти Кривия. Продължителност на живота е едно, раждаемост е друго. Помисли добре защо Меркел кани бежанците. Просто е. Някой трябва да работи и да плаща на застаряващите германци.
    Относно циганите си прав. Глупаците сме ние. Не е луд онзи който яде баницата а онзи който я дава.
    Относно дядо ти, сам се опровергаваш. Въпреки че дядо ти е живял зле е имал деца. Защото Кривия, ако дядо ти не беше правил деца нямаше да те има теб сега да ми обясняваш колко е тежък живота в БГ. Просто нямаше да те има.
    Поздрави,
    П.С. Много правилно си се кръстил Кривия.

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Кривия

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "българин":

    Българин , ти просто не мислиш! Ако се замислиш и си отвориш слепите очи и разбереш какво се случва с младото поколение в България , ще спреш да настояваш и да налагаш на хората старите си комунистически клишета! Нека да спрем дотук защото на никого не му е приятно да пълним с безмислени постове.

    Коментиран от #12

  • 10 българин

    0 1 Отговор
    Здрасти Кривия. Не се възбуждай. На никой нищо не налагам, а споделям мнение. Всеки има глава да мисли. Виждам какво се случва с младото поколение. Въпроса не е да сме наблюдатели, а да търсим решение. Твоето е ясно. Да си стягаме багажа. Ами стегни го. Няма да ми липсваш.
    Поздрави
  • 11 Правия

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "българин":

    @8 Прав си, ама не съвсем. Трябва да има далновидна държавна политика за насърчаване на раждаемостта и задържането на младите в родината си. Докато пари вместо за качествено образование, здравеопазване и ефективна борба с безработицата се харчат на "килограм" за електоратът като такъв без значение на качеството му, резултатът е такъв. За Меркел не си прав - нямало кой да издържа възрастните немци и си внасяла бежанци. Е утре като станат на един немец двама потомци на бежанци кой за кого ще работи питам?!?! Това си е ритуално национално самоубийство!
    Иначе не е много сложно, но политическа воля няма. Защото така им оттърва. Редно е да се отбележи и че инвитрото като всичко в тази №%€$§% държава се е превърнало в бизнес с ОГРОМНИ печалби за някои. Собствениците на една клиника в Пловдив се возят в Бемтли и направиха второ по голямо крило за броени години и естествено надуха цените доста! И да...няма идея която да сплоти нацията и да вървим към нея обединени. Но така е при демокрацията (пардон - корпокрацията). Се ла ви... Внимавай какво си пожелаваш...Сбъдва се!
  • 12 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Кривия":

    Чета ти мненията и недоумявам как може да си толкова тесногръд и да пишеш само за морал и ценности, все едно си някакъв проповедник? Изобщо имаш ли представа колко двойки у нас имат репродуктивни проблеми? По неофициални данни са 300 000!!! Хайде замисли се какъв процент от българите е това /изключи циганите/. Имаш ли поне малка представа през какво преминават тези хора, та си тръгнал да ми говориш за морал?! Знаеш ли, че едно инвитро е над 6000 лева. Дори и да те одобри фонда, пак трябва да се бръкнеш поне 2000 лева. И това е само за един опит, а практиката говори, че ако има резултат, той е след 2-3 опит.
    Направо ми се повдига от такива "моралисти" като теб, които не знаят през какъв ад минават голяма част от двойките у нас, за да имат поне едно дете!!!
    Проблемът е един и той е бедността и стресът породен от нея! Пък теб те съветвам да го проумееш, вместо да виниш младите, без да знаеш каква борба водят!!!

    Коментиран от #13

  • 13 българин

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Здрасти Гост. Предполагам че коментара ти е до мен а не до Кривия. Наясно съм със статистиката. Това работя. Ще ти дам още статистика. Една жена се ражда средно с 1млн. яйцеклетки. До 20 годишна възраст губи половината от тях. От 20 до 30 год. губи още 30%. Същевременно обаче, се променя и качеството. Тоест влошава се генетичния материал. Зачеването става все по трудно. Вероятността една жена да зачене по естествен път на 40 г. е 1%. Всеки сам може да прецени защо циганите са с висока раждаемост.
    България е в горните 25% по богатство в света, в последните 5% по щастие. Има интересно изследване какво определят българите като богатсво.
    Накрая ще ти кажа че не налагам на никой нищо.
    Просто казвам че, ако не раждаме деца нас няма в един момент да ни има като нация.
    Поздрави

    Коментиран от #14

  • 14 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "българин":

    Да, мнението беше адресирано до теб, но често има проблеми с кода на картинката и явно така постът ми се е адресирал до Кривия.
    Пак ти казвам, не вини хората, че искат да стават родители на 30, а не на 16. И не знам къде видя да сме в първата четвърт на света по доходи?
    Ако наистина работиш в медицинската сфера, защо според теб има толкова репродуктивни проблеми с хора около 30-те, а при циганите няма проблем да се ражда и на 45? Или те са много големи моралисти и имат невероятни ценности?
    Сам си противоречиш.
    Накрая искам да те призова да не съдиш младите, а просто да разбереш, че се борят със зъби и нокти да имат дори едно дете и да му дадат нормални условия за образование и живот!!!

    Коментиран от #15

  • 15 българин

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Здрасти, НЕ виня никой. НИИКОЙ не съдя. Има кой да ни съди всички. Дадох ти статистика. Всеки е СВОБОДЕН да реши кога да стане родител. Най-оптимална възраст за жената е 23-26 год.Пак ти казвам. Никой не обвинявам за нищо. Статистиката ни показва какво и защо.
    ИЗБОРА е на всеки един.
    Статистиката е на световната банка. Не е доходи а БОГАТСВО.
    3/4 от света са по-бедни от нас. ОБАЧЕ 95% са по-щастливи от нас.

    Коментиран от #16

  • 16 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "българин":

    За да приключим темата, ще ти кажа, че СТЪКМИСТИКАТА на Световната банка е на база собствено жилище. Това с богатството е пълна лъжа.

    Коментиран от #17

  • 17 българин

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Здрасти, когато нещо не ни изнася винаги търсим причината някъде другаде. Е хайде тогава като ще стъкмяваме кажи каква част от световното население живее с 1$ на ден. Стига сме се правили на невинни. Наскоро беше деня на Християнското семейство. Има много хубава статия от един свещенник от Пазарджик. Не съм нито проповедник нито вярващ. Просто съм съгласен със разумните неща.
    И да допълня още нещо. Защо не помислим от тази гледна точка. Ами в природата има баланс. Значи когато нещо ще е дефектно то не се мултиплицира. Природата се самобалансира. Това е. Нищо лично.
    Винаги си правим каквото искаме и чак като се насерем ходим по църкви да палим свещи.
    Ами хайде да потърсим причината в себе си. Един умен човек е казал преди 2500 год. че за да опознае вселената човек трябва да опознае себе си. Ние това не го правим. Причината е винаги извън нас. Затова достигаме до логичния край.
    Поздрави

    Коментиран от #18

  • 18 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "българин":

    Наистина вече прекаляваш! Тази средновековни разбирания за религията си ги задръж за теб! Сам се противоречиш, а обвиняваш другите, че търсили причината на друго място, а не в тях! Пак убягваш един много важен въпрос - след като циганите се множат, те морални ли са или са с много високоразвита ценностна система? Тези, които живеят с 1$ на ден, колко са образовани, за да проумеят, че е.енето не е задължително да свършва с бременност?
    А това със "заслужената" участ и природата, просто показа, колко ти е багажа, щом виниш работещите млади хора за безплодието им!
    Нито ходя на църква като се наакам, нито мисля да се уповавам на безумните клишета създадени да държат човека в подчинение на измислени авторитети!!! Вярвам в това което съм преценил, а относно еволюцията /която ти може би отричаш и не вярвам да си медицинско лице/, ще ти кажа, че ме е накарала да мисля и да не ходя да ч.кам жените, докато забременее някоя от мен, нито ходя да стрелям по невинни хора, защото имам оръжие. Ако това за теб е морално, здраве му кажи!
    П.п: Не се чувствай длъжен да ми отговаряш, защото това ми е последния пост към. Не смятам да споря с промит религиозен мозък, който отрича всичко човешко!!!
  • 19 българин

    0 1 Отговор
    Здрасти, разбирам че истината боли. От разсъжденията ти, разбирам, че подкрепяш еднополовите бракове. Все пак сега са на мода. Явно така ще се реши демографския проблем. Ако пък педпочиташ, може да се обърнеш към Кончита Вюрст. Сигурен съм, че има много за какво да си говорите.
    Остави моята задръстения. Помисли има ли връзка между религиозността и традициите на една нация и нейната многолюдност.Индия и Китай например.
    Работи си и си гради кариера.Избора е твой. Само помни че времето минава и по-млади не ставаме.
    Относно циганите. Те раждат рано. Затова има висока раждаемост. На тях не им пука за кариера, къща и т.нт. Ние, обратно, поради същите причини отлагаме раждането. Истината е някъде по средата. ВСЕКИ сам избира.
    Разбирам че си "около" 30, 25 и 35 са около 30, статистиката ти я казах.
    Тези необразованите знаят че техния род ще го има. Те са достатъчно умни за да знаят че където има хора има живот. Примери много със безлюдни места в БГ. Просто е. След 100 год. БГ ще е населена от други народи.Може да са от Индия или Китай. Нас просто няма да ни има като хора.
    Поздрави

    Коментиран от #20

  • 20 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "българин":

    Защо не уважи желанието ми да спреш? Толкова ли си се вдетенил, че не нямаш мярка? Вместо това правиш нелепи намеци за хомосексуалност?! При всички положения съм бил с повече жени от теб! Само, че аз не съм с жена само заради разплода, а заради самата нея и ако ни е писано ще имаме деца! Нещо, което жалкото ти съзнание няма как да проумее!
    Отново те приканвам да спреш! Желая то всичко хубаво!!!
  • 21 българин

    0 1 Отговор
    Здрасти, сигурен съм че си бил с повече жени от мен...може пък да си ме опънал някъде...не съди по опаковката за съдържанието!!!
    Майтап бе Уили, Желая ти да ви е ПИСАНО!!!!!!!!!!

    Коментиран от #22

  • 22 Лорд Дерек

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "българин":

    А бе Българин, що не вземеш да си намериш някаква работа бе?Безработен ли си какъв си не знам.Напълни темата с безумните си коментари и дойде до гуша на всички ни! Не виждаш ли ,че човека и три пъти по интелигентен от теб и се обосновава а ти само ръсиш тъпотии и клишета.Хайде стига ,вече!

    Коментиран от #23

  • 23 Лорд Минчев

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Лорд Дерек":

    Какъв лорд си ти бе....
    Лорд Минчев
  • 24 българин

    0 1 Отговор
    Здрасти Лорд ДИРЕК, Може и да си по интелигентен от мен, но аз съм по-умна от теб. Каква съм...еми скучаеща милионерка. Край на спекулациите.
    А ти помисли кое е по добре-да си умен или интелигентен.
    Ще ти дам тип Лорде, Елинор Рузвелт е казала: Умните хора обсъждат идеи, посредствените-събития, а глупавите-другите хора.
    Сигурен съм че знаеш от кои си. И продължавай да ревеш колко е тежко в БГ.
    Поздрави