19 Декември, 2015 21:54 9 247 1

Руса испанка стана Мис Свят 2015 г.

  • мис свят-
  • конкурс за красота-
  • мирея лалагуна ройо

23-годишната Мирея Лалагуна Ройо, професионален модел от Барселона, спечели конкурс за красота в Саня, Китай

23-годишната испанка Мирея Лалагуна Ройо бе коронясана за новата Мис Свят в събота вечер. Тя получи короната от южноафриканката Ролен Щраус на церемония в курорта Саня, Китай, където се проведе 65-тото издание на конкурса.

Конкурсът бе леко помрачен заради отказа на Китай да позволи на участничката от Канада да присъства.

София Никитчук от Русия стана първа подгласничка, а Мария Харфанти от Индонезия зае трето място на финала след оспорвано съревнование межди 114-те кандидатки.

Мирея е професионален модел от Барселона, но с диплома по фармация и планира да продължи магистърска степен по диетолигия. „Това, че съм красива външно, не означава, че не съм красива вътрешно", коментира хубавицата по време на силна реч пред гостите на бляскавото събитие.

Новата Мис Свят говори четири езика - испански, каталунски, английски и френски, обожава да публикува свои снимки в Instagram, за да показва експериментите, които прави със себе си на около 10 000 последователи.

Канадската участничка Анастасия Лин, родом от Китай не успя да присъства, тъй като китайските власти отказаха да й издадат виза.

Лин е яростен критик на китайското религиозна политика и последовател на медитационната практика на Фалун Гонг, която беше обявена за незаконна от Китай през 1999 година. Освен това не еднократно е отправяла критики към комунистическата диктатура заради погазването на свободата на словото.

Нито Пекин, нито базираната в Лондон Организация Мис Свят коментираха скандала.

В топ 10 на най-красивите жени в света влизат дамите от Филипините, Ямайка, Гвиана, Франция, Ливан, ЮАР и Австралия.

Китай е домакин на конкурса за седем пъти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъб

    0 0 Отговор
    Сега в сервиза как сте?