Last news in Fakti

26 Януари, 2016 22:10 1 141 0

Размирици в Сиера Леоне заради Ебола

  • сиера леоне-
  • ебола-
  • размирици-
  • затворени пазари

Трима младежи са в болница с огнестрелни рани

Сиера Леоне отново е изправена пред заплаха от вируса Ебола. Макар все още да няма признаци за връщане на епидемията, властите в страната вече взимат мерки.

Трима души са били приети в болница в Сиера Леоне след сблъсък с полицията. Те участвали в протест срещу наложените ограничения свързани с вируса Ебола, заявиха лекари пред Би Би Си.

"Тримата имаха огнестрелни рани и бяха откарани в болница в северната област Камбиа", каза той и добавя, че двама от ранените са в тежко състояние и трябва да бъдат откарани в столицата Фрийтаун, за лечение.

Бунтовете избухнаха, след като полицията затвори пазар в град Бармои след смъртта на трима души, заразени с вируса на Ебола

Полицията отрече да е стреляно по протестиращите, но призна, че служителите на реда са използвали сълзотворен газ, след като полицейско управление е било "атакувано".

Полицейски началник заяви пред Би Би Си, че местните лидери са се договорили да спрат търговията в Бармои, за да проследят 43-ма изчезнали души, които може да са имали контакт с 22-годишния студент, който почина от вируса. Така те се надяват да спрат разпространението на болестта. Досега само седем души, които са имали контакт с починалия, са били открити и поставени под карантина, каза той.

От полицията заявиха, че младежи в Бармои се разгневили, че пазарният ден - един от стълбовете на икономиката в града - е бил отменен. Те атакували и нанесли щети на местното полицейско управление. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА