Last news in Fakti

19 Март, 2016 06:30 1 436 0

Личен лекар ще се сменя и онлайн

  • лекар-
  • преглед-
  • земеделие-
  • лози

Преглед на печата

Личен лекар ще се сменя и онлайн - 1
Снимка: Факти.бг

„24 часа”

Личен лекар ще се сменя и онлайн

Българите вече ще могат да сменят личните си лекари по електронен път и без да висят на опашки пред кабинетите им. Това е съобщил здравният министър Петър Москов на заседанието на Министерския съвет в сряда.

Възможността за смяна на личния лекар онлайн е предвидена в промените на наредбата за достъпа до медицинска помощ, която правителството одобри тази седмица, обяснил Москов на заседанието на министрите, според стенограмата от него.

„Труд”

Депутати предупредиха: Фонд „Земеделие” обрича на гибел винения бранш    

Месец преди България да посрещне световния винен елит в качеството си на домакин на най-престижното изложение Concours Mondial de Bruxelles, чиновническо недомислие рискува да постави на карта целия лозаро-винарски отрасъл. За това алармираха от Националната лозаро-винарска камара. В парламентарен въпрос до министъра на земеделието Десислава Танева, народните представители от БДЦ Румен Йончев и Явор Хайтов също предупредиха, че се очакват фалити на изби, ако управата на ДФЗ не постави винопроизводството и отглеждането на лозя сред приоритетните сектори.

„Стандарт”

Търсят какъв е генът на траките

400 000 лева дари днес бизнесменът Петър Манджуков за един от най-крупните проекти на БАН - "Траки". Освен 20 института и пет лаборатории на академията в него ще участват и учени от Япония, Италия, Германия, Франция и Швейцария. Идеята е да бъде проучвано не само културно-историческото наследство на древните обитатели на нашите земи, но и тяхното ДНК заедно с това на намерените останки от животни. Възможно е това да докаже, че у нас тече кръвта на Севт Трети, казаха от академията.

 „Сега”

Почти 10 хил. души са осъдени за незаконно минаване на границата

Миграционната криза е отворила сериозна работа на съдебната система в периода 2013-2015 г. Близо 10 хил. души са осъдени заради престъпления, свързани с незаконно преминаване през границата, нелегално превеждане на хора или подпомагането им да останат в страната без разрешение. Бройката със сигурност е по-голяма, тъй като сред заловените има много деца, които не носят наказателна отговорност. Данните бяха съобщени от зам. главния прокурор Пенка Богданова. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА