Last news in Fakti

24 Март, 2016 07:45 1 830 1

Откриват ново Спешно отделение на "Св. Анна"

  • откриват-
  • спешно-
  • отделение-
  • "св. анна"

На 24.03.2016 г.,  от 12:00 часа, ще бъде открито новото Спешно отделение на УМБАЛ „Св. Анна“ - София АД. На откриването ще присъстват министър-председателят Бойко Борисов и министърът на здравеопазването д-р Петър Москов.

Новото Спешно отделение на УМБАЛ „Св. Анна“ - София АД e разположенo на повече от 1000 кв.м. площ. То разполага с 10 легла за прегледи, 2 противо-шoкови легла и 10 легла за 24-часово наблюдение. Има и операционна зала за хирургически интервенции.

Тук, лекарите ще лекуват с най-модерната техника, предлагана в България – отделението има ехографска апаратура, дигитален рентген, клинична лоборатория и апаратура за спешна реанимационна дейност към всяко едно от леглата.

Общата сума на инвестицията е за над 1 млн. лева, осигурени от българското правителство.

Съгласно концепцията на Министерството на здравеопазването, идентични центрове ще бъдат изградени във всички областни градове в България.

Спешното отделение на УМБАЛ „Св. Анна“ - София АД  е първа част от изграждащия се спешен комплекс, за който в близко бъдеще е предвиден още един скенер и трети ангиограф в съответствие с концепцията за модерно интервенционално лечение на мозъчно-съдовите заболявания.

Спешното отделение е мултипрофилна структура на УМБАЛ „Св. Анна” София АД за оказване на спешна медицинска помощ, разположено на 1-вия етаж /източно разположение/ в лечебното заведение. Отделението разполага с обособени архитектурно-инфраструктурни зони:  Зона 1 – Вход и публична зона, Зона 2 – Клинико-терапевтична зона, Зона 3 – Зона за наблюдение, Зона 4 – Допълнителна зона.

Основната цел на дейността на СО е постигането на качествено, навременно и ефективно лечение при спешни пациенти, попадащи в категорията на „квинтет на златния час“ – пациенти с животозастрашаваща травма, пациенти с остра дихателна недостатъчност, пациенти с остър коронарен синдром и пациенти с мозъчно-съдов инцидент.

Организацията на дейността в Спешно отделение е подчинена на задължителното изискване за поддържане на непрекъсната и равностойна 24 часа в денонощието ресурсна, организационна, апаратурна и материална готовност за прием на спешни пациенти с осигуряване на тяхното постоянно диагностициране, наблюдение, проследяване и поддържане на основните жизнени функции и лечение при еднакъв обем и качество на медицинската помощ с осигурен екип от лекари и друг медицински и немедицински персонал.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фак ю

    0 1 Отговор
    Боцко па ша реже лентички.