Last news in Fakti

2 Юли, 2016 10:31 1 924 2

Проф. Генчо Начев: За здраво сърце са важни положителните емоции

  • сърце-
  • болница-
  • св. екатерина-
  • проф. генчо начев

В болница „Св. Екатерина” вече са направени над 100 безкръвни сърдечни операции

Проф. Генчо Начев: За здраво сърце са важни положителните емоции - 1

За здраво сърце е нужен здравословен начин на живот, но основното са положителните емоции. Това обяви в предаването „Тази събота” директорът на болница „Св. Екатерина” проф. Генчо Начев. Диетата е важна, но ако тя е неприятна за човека, повече вреди, уточни професорът.

Важен е и спортът, но той също трябва да е в умерени количества, както и алкохолът, каза още проф. Начев. Трябва да се избягват цигари, наркотици и анаболи. След 40-годишна възраст хората трябва да се преглеждат поне веднъж годишно и да следят състоянието на цялото си тяло, съветва още докторът.

В болница „Св. Екатерина” са направени вече над 100 безкръвни сърдечни операции. Те са по-щадящи за пациентите, защото те се възстановяват много по-бързо – изписват ги след два-три дни. Тези операции обаче са много по-скъпи – струват около 50 хил. лв. Стандартната интервенция с отваряне на гръдния кош е 3600 лв.

Безкръвните операции се поемат от Здравната каса. За да се предлагат на пациентите, е нужна добра подготовка, планиране и обучение на лекарите, коментира Генчо Начев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 0 Отговор
    Всичко което казва доктора е много добре но:сутрин си отваряш очите и пускаш радиото или телевизора докато закусваш и какво стига до тебе....някой загинал при катастрофа,друг при атентат,трети се хвърлил от терасата,цените на едикакво си се вдигат,таксите се увеличили,данъците също,увеличението на учителските заплати било поредната измама на Кунева,и като капак това ,че ДОБРАТА НОВИНА НЕ БИЛО НОВИНА!??! Кажи професоре,в каква държава живеем,щом добрите новини не са новини,дали пък да не се вдигнем всички и да прогони тия безделници и мафиоти от парламента,защото както казва народа ,че ,,рибата се вмирисва ОТ ГЛАВАТА ",а то от парламента направо вони.
  • 2 живко

    0 0 Отговор
    Проф. Генчо Начев – КОРУMПИРАН ДАЛАВЕРАДЖИЯ.