Last news in Fakti

12 Юли, 2016 10:08 3 619 2

Хората с нормално тегло живеят най-дълго

  • тегло-
  • нормално-
  • наднормено-
  • живеят

Не пийте вода от пластмасови бутилки, престояли в кола в горещите дни, съветва кардиологът доц. Сотир Марчев

Хората с нормално тегло живеят най-дълго - 1

Хората с нормално тегло живеят най-дълго, тези, които са с наднормено тегло, живеят по-кратко, тези, които са под нормалното тегло – също. Болестите и старостта ни карат да отслабваме и ако от сърдечна недостатъчност пациентът не отслабва, болестта не е толкова тежка. Това заяви пред БНТ доц. Марчев - директор на болница за инвазивна кардиология в Плевен.

Той разясни, че през лятото инфарктите намаляват, горещините понижават артериалното налягане, хипертоничните кризи рязко спадат. Добре е климатиците в горещите дни да бъдат настроен на температура не по-малко от 25 градуса. Най-ниската смъртност при хората е при температури между 18 и 25 градуса. Топлината разширява повърхностните кръвоносни съдове с цел да не прегреем и артериалното налягане на повечето хора спада.

Доц. Марчев посъветва да не пием течността от пластмасовите бутилки, които са престояли в кола в горещите дни, защото стените на пластмасовата бутилка отделят вредни вещества. У децата те причиняват ранен пубертет, при възрастните – оплешивяване, рак на гърдата.

Повишеното движение и здравословното хранене променят хормоналната активност на мастната ни тъкан, така че лятото е периодът, когато човек трябва да се опита да отслабне, каза още доц. Марчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джими

    0 0 Отговор
    И дебели и слаби рано или късно всички отиват при Свети Петър!На който когато му догори свещичката.Според мен е по важно да си осигуриш качествен живот а не да злорадстваш,че си надживял комшията с 5 години.
  • 2 Кико ки

    0 0 Отговор
    Да ти кажа Сотире, мрат и ниски и високи и тънки и дебели. Мой приятел по цял ден живееше активно, умерено ходеше, не натоварваше пулса, по два пъти в годината правеше кръвни изследвания и почина от инсулт. Важно е да нямаш стрес. Стреса убива, стреса разболява. Ако си се напъвал на младини и си си подсигурил старините, както и средната възраст, ако си на ясно със себе си и не гледаш по тоя и оня и да си късаш нервите от завист, тогава ще живееш дълго и красиво. Аз, на това наблягам. Има и нещо друго. Не е важно колко дълго ще тежиш и тъпчеш тая клета Земя, ако не знаеш за какво го правиш и накъде си тръгнал.