Last news in Fakti

12 Август, 2016 21:07 18 301 3

Най-младият милиардер в света

  • милиардер-
  • богаташ-
  • великобритания-
  • гросвенор-
  • пушкин

Той е наследник на Пушкин и живее във Великобритания

Най-младият милиардер в света - 1

Наследник на известният руски класик Александър Сергеевич Пушкин, живеещ във Великобритания, е най-младият милиардер в света и третият по богатство във Великобритания. Състоянието на 25-годишния Хю Гросвенор се оценява на 12 млрд. USD.

Бащата на Хю – Джералд починал на 9 август 2016 г. на 64-годишна възраст. Дълго време той заема третото място в списъка с най-богатите на Острова и 68 място в класацията на най-заможните хора на планетата. Бил е близък приятел на принц Чарлз и на цялото кралско семейство.

Роднинската връзка с Пушкин (както и с кралицата на Великобритания) е по майчина линия. Наталия Филипс е пряка потомка на великия поет и на британската монархия. Хю е пра-пра-правнук на Пушкин.

Младият наследник ще раздели богатството на баща си със своите три сестри. По британските закони на него му се пада най-голям дял.

Хю също така е херцог на Уестминстър. От баща си той наследява не само титлата, но и огромно количество недвижими имоти – „половин Лондон”, както пише британското издание Mirror. Хю също така вече е собственик на редица имения в Оксфорд, Шефилд и Шотландия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буда

    2 1 Отговор
    Роди ме мамо жив и здрав да съм и да си замина тихо и бързо от белия свят с достойнство и чест, пък милиардите ги дай на гъзетата.

    Коментиран от #2

  • 2 някой си там

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Буда":

    :D завиждаш
  • 3 райта

    0 0 Отговор
    добър старт за готин живот...браво!