Last news in Fakti

9 Септември, 2016 23:29 1 376 1

Болницата в Ардино получи дарение

  • болница-
  • ардино-
  • дарение
Болницата в Ардино получи дарение - 1
Текст и снимка: Гюнер ШЮКРИ

Собственикът на веригата от аптеки „Йеткин" от Бурса Йеткин Текин направи дарение за болницата в Ардино. Със съдействието на приятеля на ардинци Идрис Юздоган и Джемал Шен от Кърджали за пореден път фармацевтичната компания от южната ни съседка изпрати медицински консумативи за нуждите на здравното заведение.

Хуманитарната помощ бе  връчена на управителя на лечебното заведение д-р Гюнер Осман от председателя на общинския съвет Сезгин Байрям. Tя включва универсални медицински лекарства от първа необходимост и консумативи.

От свое име и от името на целия колектив управителят на общинската болница д-р Осман и председателят на болничното настоятелство Сезгин Байрям изразиха своята най-искрена благодарност към хуманитарния жест на Йеткин Текин.

„За поредна година се радваме на благородния жест на веригата от аптеки „Йеткин”. Медикаментите ще ни дадат възможност да лекуваме пациентите в болницата”, заяви д-р Осман.

Собственикът на веригата от аптеки „Йеткин” Йеткин Текин е роден през 1981 година в Бурса. Благотворителността и спомоществователността са едни от най-ценните му качества. Казва, че ги е наследил от прадядо му, който се е изселил в Турция през 1912 година от Селаник (Солун), Гърция. „Обичам да се включвам в някаква мисия, която ще зарадва хората. Целта на човечеството трябва да е човечността”, заяви Йеткин Текин. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Батман

    0 0 Отговор
    Аферим бе аркадаш .