В gotvach.bg открихме няколко рецепти, които ви предлагаме, ако искате да зарадвате семейството си или приятелите си с интересно есенно меню:
Крем-супата от тиквички - лека и вкусна
Продукти:
1 глава лук
1 морков
2 картофа
1 тиквичка
Нарежете всичко на кубчета, задушете до златисто лука и морковите със зехтин, добавете картофите и тиквичката и три чаени чаши бульон и сварете до омекване.
Посолете, добавете подправки по вкус.
Пасирайте зеленчуците до пюре и ги върнете в бульона. Добавете две супени лъжици сметана и поръсете с магданоз.
Сервирайте с крутончета.
Кюфтенца с тиквен сос
Продукти:
3 филии бял хляб без кората, накиснати в прясно мляко
400 грама кайма
1 глава лук. нарязана на ситно
1 яйце
сол и подправки на вкус
Оформените с размер на орехи кюфтенца сварете в половин литър вода – за около 15 минути
За соса:
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
1 глава лук, нарязана на ситно
400 грама тиква, нарязана на кубчета
Запържете до златисто чесъна и лука и добавете тиквата и подправки на вкус. Излейте една чаена чаша бульон от кюфтенцата и 50 мл течна сметана. Задушете под затворен капак за 10 минути. Поръсете с настърган кашквавал.
Можете да ги сервирате самостоятелно или върху спагети.
Десерт с грозде
Продукти:
3 яйца
1 ч.ч. захар
Пакет краве масло (125 гр.)
1 ч.л. бакпулвер
1 1/2 ч.ч. брашно
2 ч.ч. гроздови зърна
Разбийте на пухкав крем маслото и захарта.Добавете яйцата и продължете с разбиването, след това изсипете брашното и бакпулвера.Разбъркайте с шпатула или лъжица, докато се получи тесто, малко по-гъсто, отколкото кексовото. Изсипете сместа в намаслена тава, а отгоре подредете гроздовите зърна.
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна.
След като изстине, се поръсва с пудра захар.
Да ви е сладко!
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА