Last news in Fakti

15 Ноември, 2016 00:30 1 758 0

Защо не трябва да спите с мъжа си?

  • недоспиване-
  • хъркане-
  • партньор-
  • депресия

Ако се мятате в леглото по цяла нощ, изнервени от хъркането на партньора си и често сте въвлечени в игра на дърпане на завивки, може би е време да помислите за спане в отделна стая или отделно легло с любимия човек.

В ново проучване е установено, че 29% от хората смятат, че техните партньори са причината да не могат да спят добре през нощта, съобщава „Дейлимейл”.

Лошият сън увеличава риска от депресия, сърдечно-съдови заболявания, инсулт, дихателна недостатъчност и увеличава риска от развод и суицидно поведение, затова експертите съветват да се обмислят и други възможности в спалнята.

Освен това недоспиването действа опустошително на кожата ни – тя се обезводнява, като след излагане на UV светлина например.

Добрият сън е от решаващо значение за жените, които се вълнуват от признаците на стареене - при ненаспиващите се се наблюдават повече бръчки, намалена еластичност и неравномерна пигментация, както и по-бавно възстановяване от слънчево изгаряне.

Липсата на сън се отразява зле и на настроението – научно доказано е. Недоспиването може да ни накара да взимаме хаотични решения на работното място и да сме груби с колегите ни без причина.

Ако не разполагате със свободна стая или друго легло, експертите дават съвети как да се справите с проблема:

1. Не сте само вие

Несъвместимостта в леглото по време на сън с парньора е много често срещан проблем, затова не се притеснявайте да потърсите помощ.

2.Направете взаимен компромис

Ако вие обичате да си лягате в 10 ч., а той предпочита в полунощ, помолете го да приглуши светлината от своята страна на леглото, а вие намалете алармата, в случай че ставате по-рано. Изглежда лесно, но много двойки забравят за уважението.

3.Внимавайте с тапите за уши и маската за очи

Ако разчитате прекалено много на тези средства, може да развиете фобия от спане без тях, което ще ви създаде нов проблем със съня вместо да реши основния.

4.Бъдете честни със себе си

В много случаи очакването, че не можете да спите заради партньора си е по-голямо, отколкото това, с което той реално ви пречи.

5.Каква е причината за неговото хъркане?

40% от хората (предимно мъжете) хъркат, но по различни причини. Може да е алергия, или наднормено тегло, или алкохолът, изпит вечерта. Открийте причината и може лесно да се отървете от проблема.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА