Last news in Fakti

3 Декември, 2016 10:00 19 041 0

Най-добрите съвети в борбата с наелектризираната коса през зимата

  • коса-
  • грижа-
  • наелектризирана-
  • зима

Ако ви е познато чувството да свалите шапката, а косата да започне да „лети” във всички посоки, то прочетете съветите на blitz.bg.

Рано или късно всеки от нас се сблъсква с подобен проблем, когато косата лети в различни посоки, като че ли я привлича магнит. Какво се случва? Лятно време косата също изсъхва на слънце и от солената вода, но поради факта, че не са налице резки промени в температурата и тялото ни получава много витамини, прическата изглежда прилично.

През зимата косата се влияе от студения и сух въздух. В косата се натрупва статично електричество: хвърчи, губи блясъка си и става крехка. А ни се ще да е гладка и копринена!

Днес ще ви кажем причините за това явление. И, разбира се, какво да направите, така че косата не се наелектризира зимата .

Защо се наелектризира косата?

Този проблем може да възникне поради лошото състояние на косата, а именно - неправилна грижа. Вземете си щадящ шампоан и винаги използвайте балсам за коса. Опитайте се да миете косата си всеки ден и не забравяйте 1-2 пъти в седмицата да използвате маска, подходяща за вашия тип коса.

- Минералната и термална вода бързо премахва електричеството в косата. В допълнение, изплакването на косата с минерална вода след измиване има положителен ефект върху кожата на главата.

- Подходящ за укротяване на упорититата коса е кремът за лице или ръце. Необходимо е да вземете грахово зърно крем, разтрийте го в дланите и загладете косата. Само не прекалявайте с крема, за да не получите ефекта на мръсната коса.

- Сложете няколко капки етерично масло от лавандула или роза във вода и напръскайте косата си. Помага срещу наелектризиране и придава на косата приятен аромат.

- Ако не можете да се откажете от сушенето със сешоар, не пестете пари и купете сешоар с йонизираща функция. Повярвайте, косата ви ще бъде много благодарна.

- Важна роля играе гребенът. Най-добре е да използвате дървен, от бреза или ебонит. Най-важното - той трябва да бъде добре полиран.

- Добавете към шампоана разбит яйчен жълтък и малко желатин. Това ще помогне леко да утежни и укрепи косата.

- Бирата е отличен инструмент в борбата с наелектризираната коса. Използвайте светла бира, за да изплакнете косата след измиване. Само не прекалявайте, в противен случай може да се слепи. Разредете бирата с минерална вода в съотношение 1:1 - получава се целебна бомба за косата! Ще стане гладка и мека.

- Не излизайте през зимата без шапка, за да не се преохлади скалпа. Разбира се, за шапка е по-добре да изберете естествена материя. Ако имате шапка от синтетична материя, обработете я предварително с антистатичен спрей.

- За да премахнете статичното електричество, лесни за използване са антистатичните спрейове. Ако не, можете да поръсите с лак гребена и да срешете косата.

- Проветрявайте помещението и овлажнявайте въздуха в него, за да избегнете по-нататъшно изсушаване на косата, което е основна причина за наелектризирането. Може да използвате за тази цел специални устройства, както и да сложите на парното влажна кърпа.

- Обувки с гумена подметка позволяват на електрическия заряд да се натрупва в косата, а ботуши с кожени подметки допринасят за по-доброто заземяване - по този начин премахват излишното електричество в дрехите и косата. Предпочитайте обувки с кожени подметки в тези периоди, когато косата се наелектризира най-много. Звучи странно, но работи.

Косата винаги изисква поддръжка. Важно е не само да купувате ефикасни средства, но и да отделяте голямо внимание на своята диета и начин на живот.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА