Last news in Fakti

18 Януари, 2017 09:29 2 193 0

Лято през зимата

  • антоновден-
  • лято-
  • карибите-
  • картахена
Лято през зимата - 1
“Иди си, зимо, идвай, лято!”, казва народът на Атанасовден. Затова празникът е известен още и като Среди зима.

Ако насред зимата ви се прииска да е лято, вероятно град Картахена ще се окаже "вашето" място. Колумбийският метрополис с население от над 1,2 милиона души е една от любимите дестинации на много холивудски знаменитости. Това със сигурност е най-топлият град на Карибско море. Разположен е на една ръка разстояние от множество божествено красиви острови, които предлагат всичко необходимо, за да се чувствате като в рая - слънце, спокойствие, уединение, палми, бял пясък, кристално чисто море.

В този район на Карибите температурата на водата е постоянно около 28-30 градуса, така че дори и най-запалените любители на топлото ще бъдат пределно доволни. А да не говорим за жегата по обяд. Тогава всеки гледа да се скрие на сянка с чаша разхладителна напитка в ръка. Температурата тук е най-често между 30 и 33 градуса, независимо от сезона, но не са изключени и жеги от 38-40 градуса.

Картахена е една уникална комбинация от старо и ново, от модерна архитектура и високи небостъргачи, съчетани със стари сгради в колониален стил, масивни каменни крепости и тесни улички. Има и достатъчно нощни клубове, където да се забавлявате до зори под ритмите на латиноамериканска музика, пише marica.bg.

За тези, които искат да са постоянно в контакт с природата, най-привлекателната опция може би ще бъде да потърсят туристическа агенция и да се включат в някоя вълнуваща екскурзия в околностите на града сред красотата на латиноамериканската екваториална джунгла.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА