Предлагаме ви рецепта на невероятно мек и пухкав арабски кекс! Убедени сме, че ще ви стане любим. Освен това е добро решение, ако не сте мислили какъв десерт или закуска да приготвите на семейството в почивните дни.
Необходими продукти:
500 г кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. олио
2 и 1/2 ч.ч. брашно
3‐4 с.л. какао
3/4 пакетче канела
100 г стафиди
За сиропа:
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
Кексът се приготвя като първо се разбива киселото мляко със содата, захарта и олиото.
Брашното се смесва с какаото и канелата и постепенно се добавя към млякото. Накрая се слагат стафидите и всичко се изсипва във форма, намазана с олио и поръсена с брашно.
Пече се в предварително затоплена фурна на температура около 180 С.
От захарта и водата се сварява сироп и се охлажда.
Добре изстиналият сладкиш се залива със студения сироп, съветва petel.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА