Last news in Fakti

17 Февруари, 2017 11:05 6 234 1

Ароматни картофи по гръцки

  • картофи-
  • гръцки-
  • лимон-
  • дафинов лист-
  • фурна
Ароматни картофи по гръцки - 1
Снимка: Shutterstock

Простотата на ястията с картофи е едно от най-големите им предимства. А и трудно ще намерите по-добра гарнитура, а защо не и основно ястие, от тези ароматни картофи по гръцка рецепта:

Необходими Съставки

1 кг картофи

5 с. л. зехтин

3 бр. дафинов лист

10 зърна бахар

1 лимон

сол, черен пипер, червен пипер

Картофите се обелват, нарязват се на резени и се овкусяват със сол, черен пипер и червен пипер. Добавят се зехтинът, дафиновият лист, бахарът и сокът от лимон, разбърква се, долива се вода, докато покрие картофите и се пече около 1 час във фурна на 180°С градуса.

Сервират се като гарнитура към печено месо, като се поръсват със ситно нарязан копър, или магданоз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лалогера

    0 1 Отговор
    Браво Венелина, пускай рецепти за ястия по-добре отколкото да учиш материала на педофилия !! А и Господа ще е много по-милостив към тебе