23 Февруари, 2017 08:15 4 935 0

Диета за офис служители

  • офис-
  • диета-
  • меню
Диета за офис служители - 1
Снимка: Shutterstock

Едно от най-честите оправдания на жените, които не успяват да спазват диетичен режим на хранене, е претовареният график в офиса. Работният ден започва рано сутрин и много хора нямат време да закусят. Обикновено обядват с някакъв фаст фууд - сандвич, пица или нещо друго за бързо хапване. Междувременно може да похапнат нещо сладко, и завършват с обилна късна вечеря. Освен това в офиса много от дамите забравят да пият вода, а това води до дехидратация и изостряне на чувството за глад. Нужни са малко воля и правилно планиране на менюто, за да приключите с този кръговрат.

Истината е, че има лесни варианти за здравословно хранене и в офиса.Същината на повечето хранителни режими е в това да се хапва често, но по малко. Това значи три основни хранения и 2 или 3 междинни.

Противно на повечето очаквания, не е нужно да ядете по една купа салата и да гладувате през целия ден, докато сте на диета. Ако следвате умерен режим, който включва всички хранителни групи, ще ви бъде лесно да си подготвяте менюто и да сте сити.

Ако се храните с нискомаслени млечни продукти, пилешко и телешко месо без мазнини, както и риба, пресни зеленчуци и малко плодове, със сигурност скоро ще забележите намаляване на теглото си. Разрешен е пълнозърнестият хляб - по 1-2 филийки на ден.

Освен да спазвате хранителен режим, важно е и да се движите - повече ходене пеша, изкачване на стълби вместо ползване на асансьор, разходки, упражнения два-три пъти седмично, дори и в домашни условия.

Примерно меню

Ден 1
ЗАКУСКА: Филия пълнозърнест хляб с извара, домат
ВТОРА ЗАКУСКА: Ябълка
ОБЯД: 200 г пилешко месо, салата домати и краставици, маслини
СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА: Ядки
ВЕЧЕРЯ: Салата зеле и моркови

Ден 2
ЗАКУСКА: Филия пълнозърнест хляб с парче сирене, домат
ВТОРА ЗАКУСКА: Круша
ОБЯД: Печена риба с гарнитура домати и краставици
СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА: Домат със сирене
ВЕЧЕРЯ: Зелена салата с риба, маслини

Ден 3
ЗАКУСКА: Кисело мляко с овесени ядки
ВТОРА ЗАКУСКА: Ябълка
ОБЯД: Пилешко месо на скара с гарнитура броколи
СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА: Ядки
ВЕЧЕРЯ: Салата с киноа

Ден 4
ЗАКУСКА: Филия пълнозърнест хляб с извара, домат
ВТОРА ЗАКУСКА: Ябълка
ОБЯД: Омлет
СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА: Варено яйце, маслини
ВЕЧЕРЯ: Зеленчукова супа, бобена салата

Ден 5
ЗАКУСКА: Кисело мляко с овесени ядки
ВТОРА ЗАКУСКА: Ябълка
ОБЯД: Варени картофи, сирене, маслини
ВТОРА ЗАКУСКА: Малка порция салата по избор
ВЕЧЕРЯ: Печено телешко с гарнитура домати и краставици


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА