Last news in Fakti

23 Февруари, 2017 09:57 646 0

Том Ханкс пише първата си книга

  • том ханкс-
  • книга-
  • актьор-
  • пишещи машини-
  • сборник с разкази

Сборникът с разкази ще излезе през октомври тази година

Том Ханкс пише първата си книга - 1
Снимка АП/БТА

Актьорът Том Ханкс пише първата си книга — сборник с разкази, който се очаква да излезе до края на годината, съобщава сайтът NME.

Книгата се нарича "Необичаен шрифт: Някои истории" (Uncommon Type: Some Stories) и включва 17 истории, като сюжета на всяка една от тях ще бъде свързана с пишещите машини.

Ханкс е известен с любовта си към това старомодно средство за писане и притежава завидна колекция от над 100 различни пишещи машини.

Сборникът с разкази ще бъде публикуван от издателска къща Knopf и ще излезе през октомври, съобщава USA Today.

В изявление, Ханкс, който започва да пише книгата си през 2015 г., заяви: "През двете години, когато работих по историите, снимах филми в Ню Йорк, Берлин, Будапеща и Атланта. Писал съм в хотелите, писал съм по време на ваканциите, докато летя със самолет, докато съм си вкъщи, докато съм в офиса... В случаите, когато можех да вместя писането в предварително планираната си програма, съм работил по книгата сутрините от девет до един на обяд.“

Според издателите, актьорът е проявил страхотно чувство за хумор в историите, които били много човечни и с впечатляващи диалози.

Главният редактор на издателска къща Knopf Сони Мета казва, че за пръв път е прочел разказ на Ханкс в списание The New Yorker преди няколко години и "бил поразен от забележителните му писателски умения“.

„Надявах се, че той ще може да напише повече истории. За щастие на читателите, се оказва, че това ще се случи“, споделя Мета.

За съжаление не се знае кога и дали книгата на Ханкс ще бъде преведена и на български език.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА