Last news in Fakti

23 Февруари, 2017 14:27 1 492 0

Коя е държавата с най-много работещи майки?

  • работещи майки-
  • работа-
  • заетост-
  • майки-
  • оиср-
  • държави

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие публикува графика за степента на заетост сред работещите майки в 22 страни по света

Коя е държавата с най-много работещи майки? - 1
Снимка: shutterstock

Кои са страните, в които майките работят най-много?

Съвсем наскоро Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) публикува в Туитър графика, която показва степента на заетост сред работещите майки (на пълен и непълен работен ден) в различни страни по света.

Сред включените в графиката 22 страни, Дания заема първото място, като държавата с най-голям брой работещи майки. Следват Швеция, Словения, Холандия и Австрия.

Графиката идва като част от последния доклад на ОИСР за равноправното партньорство в германските семейства.

През последните 15 години, нивото на заетост сред работещите жени в Германия се е увеличило с 11%, нараствайки от 58,1% до 69,5%.

Холандия се отличава като държавата с най-висок брой жени, заети на непълен работен ден — 70% от работещите майки в страната са наети с непълно работно време.

Обединеното кралство се класира на 12-то място, а южната ни съседна - Гърция, се подрежда последна в класацията, с най-мнлък процент работещи майки.

Коя е държавата с най-много работещи майки?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА