14 Март, 2017 10:32 25 621 85

Провинциализмът - по какво си личи

  • провинциално-
  • момиче-
  • секс
Провинциализмът - по какво си личи - 1
Снимка: Shutterstock
Вкусът и чувството за стил не се купуват с пари, те се възпитават и изграждат цял живот. Но при някои жени този процес не се случва. Под влиянието на модата и поради липсата на морал и ценности, те се стремят към показност и прахосничество. Именно този манталитет някои наричат провинциален. В опитите си да се открояват сред тълпата, тези жени, най-често по-млади, прибягват до най-разнообразни начини. Ето какви качества и характеристики притежава този специален вид жени: 1. Сексуалността на показ

Червилото – ярко червено, цветът на косата – ослепително рус или черен със син отенък, шията – с дълбоко деколте, а полата, разбира се, мини, деколтето огромно. Силна жажда за животински щампи, кристали и пайети.

2. Токчета навсякъде

В мола, на улицата, на барбекю, на плажа - провинциалните момичета избират да обуят токчета. Те мечтаят за маркови обувки с ултра високи токчета, като тези на звездите от телевизията, и ако не могат да си ги позволят, си купуват реплики, което може да се види от километри.

3. Маркови дрехи и аксесоари

За тях е много важно всички да забележат, че чантата им или червилото им, са скъпи и маркови. Етикетите и цените са толкова важни за тези жени, че дори ги превръщат в тема на разговор.

4. Външен вид с изкуствени подобрения

Ботокс в устните и бузите, силикон в гърдите, по-малък нос и по-дълги мигли, екстеншъни в косата - тези жени са основните клиенти на козметици и пластични хирурзи.

5. Излишни орнаменти

Всякакви бижута от благородни метали и с повече камъни момичето носи като украса. То трябва да изглежда скъпо и богато.

6. Отношение към мъжете

Провинциалистките гледат на мъжете хищнически. С един поглед те могат да преценят размера на доходите, нивото на щедрост и цялостния потенциал. За тях не е важно дали ще бъде груб или ще пие, най-важното е мъжът да е богат и щедър.

А всъщност много по-ценно от всичко това е жената да подчертае своята индивидуалност, да бъде различна от всички останали, за да бъде интересна на мъжете. Обръщайте внимание на самостоятелното си развитие, защото перфектни и незаменими хора няма. Не забравяйте родното си място и се гордейте със семейството си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 От Морето

    92 29 Отговор
    По-големи провинциалисти от софийските,не съм срещал,да не говорим за правоговора им!За щастие има и читави софиянци,обикновено се срещат по малки офиси и още по-малки клубове!

    Коментиран от #13

  • 4 SubaruVarna

    61 26 Отговор
    Е то понятието провинция - прованс идва от първоизточник Франция и означава населена земя отдалечена на над 80 км. от морето/океана!!!

    Тоест София - Пловдив - Ловеч - В.Търново - Русе са провинция.


    Варна - Бургас - Несебър не са провинция.

    Коментиран от #39

  • 5 селянина с колелото

    16 49 Отговор
    Статията е много пошла.Че коя жена не обича да се наточи,това прави ли я провинциалистка,НЕ.Женската психика е такава-да привлича внимание-това прави ли всяка жена провинциалистка,НЕ.Ботокса в устните и силикона в гърдите направени кадърно,радват мъжкото око,нищо,че някои казват,че не предпочитали.Има една приказка дето питали един мъж,какво препочита-грозна жена,но само негова или красива но споделена с други.Мъжът отговорил-по-добре торта с приятели,отколкото л..но сам.
    Така,че 50 процента от изброените критерии са необосновани.
  • 6 Bossman

    16 36 Отговор
    Всяка жена трябва да уважава себе си и да знае какво иска.Всеки мъж се възхищава от хубавите крака,бюст,очи и т.н.На никой не му харесват дебели и зле поддържани жени.Това че не всички мъже могат да си позволят да бъдат с красива жена си е техен проблем.Не може да работиш за минималната работна заплата и да искаш до теб да има някоя дългокрака красавица.
  • 7 Пенчо

    56 8 Отговор
    Що паплач се довлече от села и паланки с претнций без покритие.
    Лятото имах гости от Габрово дойдоха на море(Варна), мой приятел на 20 с новата си приятелка.Та въпросната приятелка всяка сутрин ставане в 7 да може да се гримира!!!!!!!!подходящо за плажа и евентуално да си избере бански от 15 чифта които си беше донесла!!!!!!! На въпрос от моя страна защо грим на плажа.......как шИ мЪ гледат Ората така а иначе,авера е много свясно момче.
    Тъй че мили деца има и такива животни.

    Коментиран от #19

  • 8 Темида

    44 1 Отговор
    Не е луд който яде баницата е казал народа. Като има мъже да искат такива жени и жени да искат да са вещ...Па като се обичат да се земат, казал провинциалиста
  • 9 Bossman

    63 0 Отговор
    Има една приказка:Луксът е въпрос на пари,елегантността на интелект.
    Така че всяка жена според възможностите.
  • 10 От Варна

    27 18 Отговор
    Ако ще говорим за привинция, питай Хемингуей ;)

    Истина е, че всички "столичанчета" сте такива каквито ви описват по-горе, след като дойдете по морето :D
  • 11 Диана

    50 7 Отговор
    Ами то във София софиянците са вече една шепа хора , затова и правилен правоговор неможе да се чуе !
  • 12 slk

    45 4 Отговор
    В България всички са селяни - бивши,настоящи или бъдещи .

    Коментиран от #22

  • 13 баш батка

    51 6 Отговор

    До коментар #3 от "От Морето":

    Да то Софийци вече не останаха, не бъркай пробивния селяк/тарикат! Аз съм от София поколения и се чувствам като пришалец. Да не говорим звуците които издават тези странни хора!

    Коментиран от #15

  • 14 дон курлеоне

    55 1 Отговор
    Абе, пак има неразбрали, пак се почна спор столица-провинция, а съм сигурен, че целта на статията не е тази, провинциализма или селянията, няма нищо общо с това, къде си роден, а как се държиш в обществото, какви маниери, обноски притежаваш, дали спазваш етикет и благоприличие, дали си ерудиран или си прост. Провансали има навсякъде, има ги в Люлин, в Надежда, в Овча купел ...., като стигнем до село Горно Нанадолнище.
    Между другото, в Западните държави аристократите, истинските живеят в малки и китни селца в провинцията, никой не се натиска в големия град.
  • 15 дон курлеоне

    39 2 Отговор

    До коментар #13 от "баш батка":

    Диалекта е нормален, всяка област си има форма на говор, както шопско, варна, русе и т.н. Едни говорят по меко, други по твърдо, но всички говорят на български език и са българи, една държава сме. Диалекти има в Германия, Франция, Белгия, Великобритания и т.н., кое ти е странното?
    Май си комплексирана батка, обръщай повече внимание на акъла, не на това, кой какъв диалект говори, щото пред София, столица е била примерно Велико Търново, това означава ли, че шопите са странни хора?

    Коментиран от #16

  • 16 баш батка

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "дон курлеоне":

    Добра логика!
  • 17 дон курлеоне

    44 2 Отговор
    Един белгиец ми каза нещо много ценно за България.

    "Не мога да разбера! В Белгия, богат човек живее на село, в България беден човек живее на село. В Белгия, богат човек има кон, в България беден човек има кон. Не мога да разбера!" и повдига рамене.
  • 18 Софианец

    20 18 Отговор
    Изключително повърхностна, цинична, бих казал ... провинциална статия. Надценявал съм те Венелина. Определено съм те надценявал.
  • 19 лимонад

    12 13 Отговор

    До коментар #7 от "Пенчо":

    Пенчо, това че жената се гледа и гримира е мнгоо хубаво. Щом държи на себе си - ще държи и на околните. В малките градове - това е манталитет - да си с хубави дрехи и дори грим дори да идеш до магазина на съседната улица. Това в големите градове доста често липсва под предлог - кой ме познава тук.... т.е това че жената си гради и поддържа имидж - няма лошо. Лошо е, че много народ не го разбира като прокламира мърлящината към себе си и околните за по-добро нещо.

    Коментиран от #34

  • 20 Дедо ПОП

    15 9 Отговор
    Когато гражданка слезе от градския транспорт, си продължава по задачите директно .Когато селянка слезе - първо си тупа полата, защото мисли че слиза от каруцата !
  • 21 провинциалиста

    19 9 Отговор
    Първо по темата: Всеки има право на лош вкус, има огоромна разлика между стилно облечена жена и селянка!
    Относно коментарите на някои вАРНЕНСКИ потребители тук, само да кажа: хора обиколил съм България няколко десетки пъти, бил съм и в голяма част от Европа, но по-големи нарциси и себеизтъкващи се от Вас няма никъде, добре че от време на време се разходите тук до провинцията да ни облагородите малко с Варненски интелект и да ни въведете в новите модни и естетически тенденции.

    Коментиран от #23

  • 22 гост

    6 7 Отговор

    До коментар #12 от "slk":

    Като ти гледам ника и ти си един от многото
  • 23 лаик

    7 13 Отговор

    До коментар #21 от "провинциалиста":

    Това че досега не си разбрал, че морето винаги е било на мода и ще продължава да бъде, е твой проблем .
  • 24 Светльо Чернев

    32 2 Отговор
    Тревожи ме факта, че в статии и предавания се насажда, че да си провинциалист е лошо, а столичанин велико. Всеки средно интелигентен българин знае, колко са кореняци софиянци и колко придошли. Да не говорим, че повечето от новите столичани се имат повече за местни от кореняците. Освен това повечето хора се изселиха в София, защото системно в цялата страна се унищожава всяка форма на поминък. Кому е нужно в тази и без това достатъчно мизерна държава постоянно да ни делят по разни признаци!? Не сме ли всички български граждани!?

    Коментиран от #25

  • 25 лео миндила

    18 1 Отговор

    До коментар #24 от "Светльо Чернев":

    Делят ни непрекъснато по разни признаци, за да могат да крадат по лесно:"Двама се карат, третият печели(краде)." За това и новините са пълни с черна хроника, с безнаказаност, с чалга, с пошлост, със слугинаж, медиите в България са тотално зависими, включително и интернет, ако си направиш сайт и казваш истината, вероятността да ти изпратят мутри е огромна, ако го хостваш в България, да пуснеш БГ искат адрес и име. за комплексите пък на българите няма, какво да коментираме, това е една много дълга тема.
  • 26 Уста Кольо Фичето

    8 2 Отговор
    Вени ако беше една работничка на поточна линия в консервен комбинат нито щяха да ти идват такива мисли камо ли да ги пишеш.
  • 27 Диет са вика

    20 5 Отговор
    Единственото добро нещо на социализма беше-СОФИЙСКОТО ЖИТЕЛСТВО..........
  • 28 Тузара

    21 2 Отговор
    Аз съм роден в Сф и казвам следното: българската столица е на всички българи! И като такава ВСЕКИ трябва да има уважение към нея - не пепелника през прозореца, боклука през балкона, дъвката и фаса на земята!
    А толерантно и интелигентно гражданско общество няма как да имаме, поради ред причини: векове робство, после СОЦ-а напълни изкуствено градовете, за да има работна ръка индустрията, преди това партизаните избиха интелигенцията, а гражданско общество се формира с векове в цивилизована градска среда - вижте Англия, Франция и прочее - лондончани от поколения, парижани от поколения - учени и свикнали на обноски, на уважение към различния, на толерантност, на такт!
    А у нас какво? Първо поколение с обувки, расло в дивотията и простотията на село сред пианяство и содомия - какво можеш да искаш от него? Да е културен гражданин? Да, ама след няколко века...като се ашладиса

    Коментиран от #32

  • 29 Нафарфорий

    10 1 Отговор
    За всеки влак има пънтиници!!!Е па ко лошу има да изглежда добре и ма има голям балкон, язе не харесвам дъски за сърф!!!!!!!!!!!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ШАРАН БГ

    19 1 Отговор
    Пълни глупости ! Като цяло хората извън големите градове са по-консервативни, по-скромни! Това естествено се класифицира като "задръстени, селяндури,аборигени" и т.н А всеки отделен човек си е една отделна планета и не може всички да се поставят на една плоскост! Нито в столицата - нито ,например, в с. Сатовча или в с. Кайнарджа! Всичките тези шест" провинциални" признака може да се лепнат на всяка една труженичка на околовръството, а често пъти и на много абитуриентки ..... Защо не ?? Прави ли ги автоматично провинциалистки ?
  • 32 кроко

    10 4 Отговор

    До коментар #28 от "Тузара":

    Щом партизаните са избили интелигенцията, значи не си от интелигентните, така ли?

    Прочети №14 - на ред с аристократите, в градовете винаги е имало и всякаква паплач. Това че си роден в София хич не означава че си нещо повече от някой, роден на село. Всичко е въпрос на възпитание и манталитет и не отнема толкова много време, колкото си мислиш - я си помисли колко артисти, музиканти и художници в България са селски чада. Да не би културата да е само в София? Да не би да се е зародила сега, след началото на демокрацията? Селяндурския манталитет няма как да го избегнеш, без значение е мястото на раждане, но поне обществото може да те възпита да спазваш някакви норми.
  • 33 кроко

    9 6 Отговор
    Провинциализма ясно по какво си личи, въпроса е защо се проявява - проявява се когато хора с високо самочувствие без покритие, възпитани в материализъм, искат да прикрият комплексите си че няма с какво и как да бъдат забелязани и за целта залагат на външния вид. И винаги се стига до фрапиращи недораумения, когато една личност залага дамо на външността си за да получи внимание.

    По принцип в психологията се смята че колкото по-експресивен е човек, без значения как се изразява това, дали с дрехи, дали със силен смях, или ексцентрично поведение, толкова по-празен се чувства вътрешно. Това не означава че всички са кухи и тъпи, а е само моментно състояние на духа. Лошото е че някой го приемат за култура и си нанасят сериозни последствия.
  • 34 Пенчо

    14 0 Отговор

    До коментар #19 от "лимонад":

    Въпросната девойка беше кръгла нула.Като интелект,грамотност и. т.н. НО с претенций до небето и обратно,НО без покритие както казах.Познавам момчета и момичета от село които са много по стойностни,възпитани,културни от някой "гражданя".
    А както гласи поговорката "добрия кон и под скъсания чул си личи".
  • 35 Николов

    12 3 Отговор
    И Банкя е провинция. Щом имаш нужда да разходиш анцунга по стъргалото-то си е в теб... София никога не е имала улица с кафета за показ на прически, но селяка ББ ни направи. Благодаря му.
  • 36 Ahesa

    16 0 Отговор
    Хареса ми краткото определение - 'под влиянието на модата и поради липсата на морал и ценности' -кратко, точно и ясно. Бих добавила единствено и поради липсата на индивидуалност.
  • 37 Николай Николов

    6 14 Отговор
    Все едно са описали всички софиянци с които съм говорил
  • 38 велчо

    14 0 Отговор
    Много правилно. Аз откога се чудя и вече ми се изяснява че почти всичкия елит от чалгаджийки, плеймейтки и пр. са типични просташко-показни псевдоинтелигентни и провинциално скалъпени кукли. Столичанки ли? От самолет се вижда и мирише на първенюта които щом си мислят че като ги дадат по Папараци и то от сродната им водеща с мяукащ глас Николета Лозанова са представителна извадка на столичния елит.
    Отдавна съм го прозрял.
  • 39 Галош си ти галош

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "SubaruVarna":

    Откъде ги измисляш тези определения от френски, бе?! Земя, отдалечена на повече от 80 км от морето... Дрън-дрън! Французите дали знаят за твоя френски? Прованс е историческа област във Франция, която се намира НА БРЕГА НА МОРЕТО. Там са големи градове като Марсилия и Ница, традиционни пристанища и курортни местности.
  • 40 бай Добри

    3 7 Отговор
    Пенчо, къде се довлече тази паплач? От Габрово ли? Габрово, драги е град с традиции и култура - поне в миналото е бил къде-къде по-значим и е раждал култура от която сегашните прости столичани и хабер си нямат.
    Претенция в мн. число се пише като и традиция с две и-та без Й.
  • 41 гнида

    10 0 Отговор
    Та ... Странно е как в една столица е пълна с провинциали както ги наричате .... Всъщност за мене са златотърсачки и се срещат навсякъде . Другото определение е к..ви и често попадам на такива , дори и без тунинга определен като задължителен в статията . Определено провинциала характеризиран в статията има една име -масовка и е най-често срещан в столицата .... Другото което търси истинският човек се нарича късмет и не знаеш къде ще го срещнеш , дори утре на спирката може да те заговори :)
  • 42 Mercedes-Benz

    17 3 Отговор
    Селянки евтини има в Селски (студентски) град. Иначе по коментарите виждам провансалците колко ги боли от думичката "провинция", че даже и се обясняват без да ги питат, май някой се е припознал в статията и пише като се представя за мъж хахаха Батки и кифли като сме ви криви софиянците, защо идвате бе? В София "НА" центъра няма къде да се паркира от вас или като идвате "НА молА" и започнете да се ръгате в магазините като обезумели говеда на човек му се отщява... Аз като не харесвам нещо го избягвам, а не ходя където е и то... АйдИ сАс здравИ!
  • 43 Shmeker

    7 1 Отговор
    Темата, казусът, както и изводите са тъпи. Тва описание пасва на турбо члагаджийките
  • 44 Ивайло

    19 6 Отговор
    Жельо Желев е виновен лека му пръст на човека!!! Той пусна селяните в София, евтини селски пръчки на всяка крачка по живеят месец в София и вече са от големия град, коя от коя по- по помпозна и евтина, гладни купета!!!
  • 45 Бай бай

    5 12 Отговор
    У наше село има един софиянец и му викат бай косьо селянина ,голямо собствено мнение,говори за себе си в множествено число и отглежда кози, софиянец и селяндур ах синоними.
  • 46 Скорпион29

    19 4 Отговор
    Първо гледа колата ако може да е BMW най добре после пита имаш ли апартамент ако може в Лозенец още по добре после те пита колко пари изкарваш на месец и то на първа среща,абе чист Пайнер.Ей хора напълнили са ни София и си носят провинциалното с тях идва ми в квартала и вече имали техно место за паркиране место имате на СЕЛО в двора .
  • 47 Селяка

    17 3 Отговор
    Провинциалистиии, Нагли, невъзпитани и МНОГО комплексирани, че не сте от София. Четох коментари и се смях: абе, като толкова са лоши софиянци, толкова е лоша София и не знам си къде се говорело правилно и било столица преди София, я да попитам тогаЗ:
    Абе, защо тогава си чупите краката насам, веднага вадите нови лични карти и мечтата ви е София?
    и НЕ, правоговоря ви не е правилен. Ба български език, думата "телевизор", се пише "телевизор", произнася "телевизор" и е приета "телевизор", а не "чиливьизор". Отново комплекси. И не, не е никак нормално София да се пръска по шевовете, а да продължава всичко живо да драска насам, само и само да е в София. И не, не идват, защото "няма ко да иджям", а само и само да са в София, при всички. И да, комплексирани са до безумие - вижте Фейсбук, как па един не си написал, че е от село Каменарово примерно, а всичко е Пловдив, Варна и големите градове, като селата са точно тези, в които вече няма жив човек, защото до един са тук. Та...кой е комплексирания не разбрах :) Ай със здравИ, чИ шИ станИ Идна такваЗ...
  • 48 Гадно софийско копеле

    8 4 Отговор
    Селяни, знаете ли какво означава SOS? Ако евентуално не знаете, SOS означава: "СЕЛЯНИНЪТ СИ ОСТАВА СЕЛЯНИН".
  • 49 Гадно софийско копеле

    8 5 Отговор
    Друг лаф: "СЕЛЯНИТЕ ПРОСТИ ДОЙДОХА НИ НА ГОСТИ".
  • 50 Гадно софийско копеле

    5 6 Отговор
    Селяните прескачат трамвайните линии, за да не ги хване ток.
  • 51 Гадно софийско копеле

    8 4 Отговор
    Селяните не използват думите „извинете" и „благодаря". Казват вместо тях „опааааааа" и „мерси".
  • 52 Гадно софийско копеле

    3 2 Отговор
    Всеки истински селянин трябва поне веднъж в живота си да посети за поклонение Димитровград – централата на "Пайнер"!
  • 53 Гадно софийско копеле

    8 2 Отговор
    Уважаеми нови съграждани,
    когато сте в нашия град, обърнати на юг, с лице към Витоша, виждате кула, която се издига в дясната част на планината, над Копитото. За ваше сведение това е телевизионната кула, а не Айфеловата.
  • 54 Гадно софийско копеле

    7 3 Отговор
    Уважаеми посетители на столицата,
    когато по пътя от Централна гара към халите преминавате през Лъвов мост, отчупете парче геврек и го хвърлете на лъвовете. Така ще ги предразположите и те няма да реват срещу Вас.

    Коментиран от #55

  • 55 Селяка

    7 3 Отговор

    До коментар #54 от "Гадно софийско копеле":

    Недей, че виж как са нацвъкали минуси, защото сами се знаят какви са много добре, хахаха :)
    И драги новософиянци, относно дежурното ви "амчи то има разлика мижду сйелянин и сйеляндур": да, има. И знаете ли каква е тя?
    Че селянинът си стои на село.

    Коментиран от #58

  • 56 истината

    8 5 Отговор
    Истината е, че най-големите селяни в София живеят по кварталите Обеля 1,2, Надежда, Люлин, Дружба, Младостите, натикани в някакви панелки, заобиколени от кучета и боклук, натикани, като сардели в маршрутките и автобусите, бачкащи за малко пари и съответно много злобни и комплексирани, търсещи вина някъде другаде, но никога в самите тях. Безпарични, гладни и бедни гледат, как другите се возят в колите си до работа и завиждат, злобеят, говорят с шопски диалект и силен акцент. Какво им остава на сиромасите освен да се изтъкнат само с едно нещо, което считат за преимущество, че са родени в София. Просто си нямат нищо друго и когато видят някой успял човек от Провинцията, започват да плюят и да си изливат помията върху него, това са фактите, иначе кореняци софиянци да приказват срещу свои сънародници не съм виждал, само злобните човечета от панелките с безбройните номера го правят.

    Коментиран от #59

  • 57 Порше Панамера на газ

    3 0 Отговор
    Я напишете за богатите синчета с коли купени от тати. Там нещата са трагични.
  • 58 истината

    4 0 Отговор

    До коментар #55 от "Селяка":

    България е свободна държава и всеки има право да избира, къде да живее и къде да работи, намери си по добра работа, изкарвай повече пари и си живей живота, не търси под вола теле.
    Лично аз имам апартамент в София, но не живея там, давам го под наем и си гледам кефа в провинцията, имам си хубава работа, добра заплата и съм доволен от живота, не ми пука, кой как говори и къде живее, ходя по няколко пъти на море, по екскурзии в чужбина, карам хубава кола и имам що годе хубава жена. Изпусни малко парата и гледй на живота от хубавата му страна, ако не кефи големия град си избери по малък и по спокоен, всеки има право да избира, това е демокрацията и така трябва да е. Гласувай за БСП и може и да върнат софийското жителство, както и концлагерите, където може да вкарват пришълци от провинцията. Действай.

    Коментиран от #60, #61

  • 59 Селяка

    7 1 Отговор

    До коментар #56 от "истината":

    Точно кореняк пише, който нито живее в тези квартали, нито живее в панелка. А за злобеенето и завистта...ех :)) Бих написал как завиждам на тези, които се возели в колите си, но ще стане много грозно. Да речем, че и аз се возя чат-пат.
    Няма злобеене, а ненавист към селската простотия, която си донесоха със себе си и идиотския манталитет, който проявяват във всичко. А колко са били способни и работливи...е, нека друг нормален - подчертавам: не софиянец, а нормален - човек да каже. Нищичко, ама нищичко не става от тях, само едно самочувствие, мякане, кякане (затова и по-горе има злобни коментари към софиянци, как били говорели - ами говорят правилно и коментарите на въпросния бургазлия идват точно от яд, защото се знаят как мякат). А относно шопския диалект и другите ти глупости - ти не си виждал истински софиянци, а съгражданите ти, които просто не са от 2012, когато дойде цялата държава и се натъпка тук, а съгражданите ти от малко по-отдавна, които се барат за софиянци вече, а са си същите селяци доживот.
  • 60 Селяка

    8 2 Отговор

    До коментар #58 от "истината":

    За парата си прав, по принцип. Само дето не е толкова лесно: ти си там, аз съм тук. И ми се налага да им гледам ръбатите черепи (дори по тях се различават), идиотското шофиране, идиотските крясъци (крещят си сами на улицата, а са един до друг - манталитет, братче), идиотските дрехи, простащината по заведенията и каквото се сетиш. Прави си за парата, опитвам, но не е лесно. Само една малка поправка: прословутото софийско жителство, което е в устата на всеки провансалец, защото толкова му разбира тиквата:
    1. Не е прието от комунистите, а доста преди това
    2. Не се отнася само за "софийско жителство" (споменават само него, защото им е мИчта от поколения да бъдат софиянци, просто...за да бъдат софиянци, което никога няма да си признаят, а ще цъкат само минуси тук), а за всички големи градове. Вкарано е точно поради причината, че този тъп народ, прави едно и също още от турско робство, има склонност към това, странно защо: тъпче се като стадо винаги на едно място, докато започне да си ходи по главите. Именно това е причината да са ни казвали "рая". Това е факт, не го казвам аз. Та така за митовете, легендите и крясъците на неразбираеми, мякащо-лаещо-цъкащи езици, които слушам на обичайния висок тон навсякъде вечИ.

    Коментиран от #73

  • 61 Селяка

    4 0 Отговор

    До коментар #58 от "истината":

    Но ме накара да се замисля дали да не не направя и аз като теб - да си карам и живея извън София. Май е време, ордите подобни съсипаха атмосферата в София до безумие и не се издържа. Прав си за парата, определено
  • 62 Гадно софийско копеле

    4 0 Отговор
    Пази боже цървулът да стъпи на асфалт.
  • 63 BOBI

    3 4 Отговор
    ЖЕНА БЕЗ ТОКЧЕТА Е КАТО МЪЖ УЖАСНО ИЗГЛЕЖДА.
  • 64 Гадно софийско копеле

    6 0 Отговор
    Жителството не е въведено през социализма, жителството е въведено през 1942 от Цар Борис III , с "Наредба за предотвратяване на жилищната криза в София". В чл 1 се казва "Забранява се заселването в гр. София и записването на нови софийски жители." "Това не се отнася до лица, назначени в София на държавна, общинска или друга служба на публичната власт. Временно пребиваване е възможно с полицейско разрешение в случай на болест, гостуване или командировка. Изключение се прави за учащите.

    По времето на соц-а наредбата се прилага чак до 1955 г. Царска наредба, толкова добре написана, че комунистите не я отменят!

    После е приета "Наредба за временно ограничаване приемането на нови жители в градовете София, Пловдив, Сталин (дн. Варна), Бургас и Русе", която е заменена с постановлрение на МС от 1974 г., въз основа на което е приета "Наредба за временно ограничаване приемането на нови жители в градовете" . Постановлението е отменено през 1990 с указ на президента Желев- Указ № 51 от 7 август 1990 г. на Председателя (Президента) на Републиката.

    И ТУК ИДВА ИНТЕРЕСНОТО - ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ-ПРЕЗИДЕНТ НЯМА ПРАВО ДА ОТМЕНЯ ПОСТАНОВЛЕНИЕ НА МС!!! Постановление може да бъде отменено само от МС.

    ТАКА ЧЕ И ДНЕС ИМАМЕ ЖИТЕЛСТВО, постановлението не е законно отменено, ТО Е ДЕЙСТВАЩО.

    Това поставя под въпрос и всяка една сделка за закупуване на недвижим имот от лице от провинцията - в това е идеята на забраната...
  • 65 Гадно софийско копеле

    6 0 Отговор
    Селянията е хитра. Когато на селянина е изгодно, крещи, че е от провиницята и иска права за това. Например като бяхте студенти искахте да сте на общежитие в София, при цена от около 20 лева с аргумент - ние сме от провинцията. Дайте! Искаме! Дайте Полага ни се. Да, де - но уж селяните искат равенство със софиянци, но студент от София намаше право да е на общежитие, дори и родителите му да живеят в лоши битови условия, а той и да е с висок успех, заради това, че е от София, е наказан - без право да е на общежитие в родния си град.

    Коментиран от #72

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 истината

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "Гадно софийско копеле":

    Нали разбираш, че вече сме 21 век, част от ЕС и правата на всички граждани са гарантирани. Няма нито тоталитарно, нито царско управление. Съгласен съм, че всички трябва да са равни пред закона и да имат равни права, независимо от религията, пола и месторождението. Живеем в една държава и споделяме едни и същи ценности, за това не трябва да се делим, както винаги правим.
  • 73 истината

    0 2 Отговор

    До коментар #60 от "Селяка":

    Миграцията си има определено и негативни последици, но и доста положителни, по големия човекопоток е източник на по големи приходи, стимулират се услугите, по евтина работна ръка, по голяма покупателна способност, по високо заплащане, конкуренция, развитие на икономиката на региона и не на последно място София е на първо място по субсидии от бюджета, метро за милиарди, инфраструктура и сградостроителство. София изглежда доста по добре, отколко преди 20 години, да имаше по малко трафик, но пък дупките бяха повече, пътищата по тесни и т.н., нямаше и метро, сега в това отношение е по добре. Живял съм в Лондон, там живеят около 10 милиона, но града може да поеме без проблем трафика, самата инфраструктура и план на града е направен за повече хора, предвижването на София е проблем, защото града не е мислен за толкова хора, в началото след робството е бил по малък от Пловдив примерно.
  • 74 Wenci

    0 0 Отговор
    ах, Вени, Вении ... ;д :*
  • 75 Wenci

    5 0 Отговор
    навря им го :Д

    "Обръщайте внимание на самостоятелното си развитие, защото перфектни и незаменими хора няма. Не забравяйте родното си място и се гордейте със семейството си."
  • 76 dgd

    2 1 Отговор
    75 kompleksari do tuk
  • 77 Гадно софийско копеле

    1 0 Отговор
    Прочетете разказа: "За кучетата и селяните - един следобед в кръчмата". В интернет пространството го има, може да се намери с Google. Авторът му е блогър с псевдоним.

    Коментиран от #78

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 И аз съм от село

    1 2 Отговор
    И аз съм от село и имам екстеншъни на главата и по-повърхностна статия не бях чела.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Обективна

    4 2 Отговор
    Част от нещата, които сте изписали, са абсолютна простотия. Не можете да провъзгласите дадена жена за селянка само защото си е сложила мигли или си е направила пластична корекция. Тези признаци категорично трябва да отпаднат от списъка ви. Да, визията определено издава дали си селянка или не, но е много по-правилно да напишете, че АГРЕСИВНАТА визия говори за селяния - тази с бомбите като пъпеш и огромните джуки, влизащи в носа на дамата. Има изключително красиви, стилни и интелигентни жени с невероятно симетрични и успешни пластични/козметични корекции, по които всеки един мъж би припаднал. От статията Ви малко звучи да си стоиш грозна, за да те не сметнат за селянка. Ама всеки мъж би изневерил на "естествената" грозница с някоя подобрена и КРАСИВА мадама, пък било то и селянка. Всичко е до акъл, стил, възпитание и начин на поведение, мили хора. Не бъдете злобни. Аз съм от София, всичките ми корени са тук, дори нямам село. Младо момиче съм и се поддържам - имам мигли, хубаво тяло и дълга коса, но това не ме прави селянка. Селянка ще съм, ако се облека в дрехи на огромни надписи MOSCHINO, ARMANI, D&G и тръгна така по улицата, вярвайки, че не мязам на евтина продавачка на краставици от Женския пазар.
  • 83 Silvia

    2 0 Отговор
    7. Всички им завиждат (не е ясно за какво).
  • 84 Провансалист

    0 0 Отговор
    Е няма по-селско нещо от това да слагаш етикети на хората. Пра- пра баба ти ако не се е родила в София, то ти си от тези, които оронват имиджа на столицата и коефициента ти на интелигентност е колкото на патица, обожаваш животинските щампи и чалгата, не можеш да говориш (говориш варварски език). Жалко че не осъзнавате- София не е единствения град с културно наследство, история и не само там се раждат гениите на България. Всеки има различна причина да се премести било то в София или друг град. Да, точно така софиянци не всички напират зорлем да се нарекат столичани, така че ще имате и вие възможност да посетите Пайнера...
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.