Last news in Fakti

5 Април, 2017 11:24 13 316 0

Защо Гандалф не изигра Дъмбълдор?

  • дъмбълдор-
  • гандалф-
  • сър иън маккелън-
  • актьор-
  • хари потър

Истинският Дъмбълдор смятал сър Иън Маккелън за лош актьор

Защо Гандалф не изигра Дъмбълдор? - 1
Снимка: shutterstock

Имаше време, когато Сър Иън Маккелън можеше да сложи магьосническо наметало и островърха шапка и да влезе в директорската кула на професор Дъмбълдор. Но това никога не се случи.
Сега, феновете на поредицата за Хари Потър научават защо.

Британската легенда Маккелън заяви, че не се смятал за редно да поеме ролята на Дъмбълдор, след смъртта на Ричард Харис през 2002 година.

Харис почина след втория филм от поредицата за младия магьосник „Стаята на тайните“, който излезе през 2002 г. Това предизвика паника сред екипа на филма, който трескаво започна да търси негов заместник.

Защо Гандалф не изигра Дъмбълдор?

77-годишният актьор, който изигра магьосникът Гандалф във „Властелинът на пръстените“ разкри повече подробности около въпроса защо не е поел ролята на Албус Дъмбълдор, един от най-важните персонажи в света на Хари Потър.

Маккелън не се чувствал комфортно от мисълта да замени Харис, особено, след като по-рано Харис беше описал Иън Маккелън, Дерек Джакоби и Кенет Брана като" технически брилянтни актьори, които обаче са лишени от всякаква страст“.

"Когато той почина — той играеше Дъмбълдор, магьосникът — аз играех истински магьосник (Гандалф от „Властелинът на пръстените“) разбира се. И когато ми се обади и попитаха дали се интересувам от роля във филмите за Хари Потър, те не ми казаха за коя роля ме търсят", обяснява актьорът и допълва: „Понякога, когато видя плакати с Майкъл Гембън, актьорът, който сега играе славният Дъмбълдор, си мисля, че това можеше да съм аз.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА