Last news in Fakti

19 Април, 2017 17:47 6 078 6

Дебели, стари и грозни стюардеси загубиха делото срещу Аерофлот

  • стюардеси-
  • аерофлот-
  • дискриминация-
  • външен вид-
  • възраст-
  • дело

Московски съд отхвърли иска на стюардесите за размера за дрехите им

Дебели, стари и грозни стюардеси загубиха делото срещу Аерофлот - 1

Старите, дебелите и грозните стюардеси от „Аерофлот” загубиха дело за дискриминация, което една от тях заведе, срещу руския авиопревозвач, съобщава „Интерфакс“.

Стюардесата Ирина Йерусалимска се впусна в тази съдебна битка през февруари, след като била пренасочена от международни към вътрешни полети, заради възрастта и телосложението си. Тя била една от 400-те стюардеси, които не отговаряли на високите стандарти за външния вид на кабинен екипаж, наложени от авиокомпанията.

В подадения съдебен иск, Йерусалимска твърд, че тези изисквания (за тегло, височина и размер дрехи) към стюардесите, са си чисто и просто дискриминация. Тя се надяваше, че ще успее да се пребори по съдебен път за отмяната на тези стандарти.

Тушинският районен съд в Москва, който гледа това дело, не сподели мнението на тъжителката и отсъди в полза на „Аерофлот“, заявявайки, че жалбата на стюардесата и претенциите ѝ, са неоснователни.

Йерусалимска също така, искаше да ѝ бъде платено обезщетение в размер на 1 млн. рубли, заради нанесените морални щети и като компенсация за заплатата, която рязко се понижила след новото назначение.

Скандалът около „Аерофлот“ започна през февруари тази година, когато се появи информация, че руският национален превозвач е взел решение да пренасочи към вътрешните си полети около 400 "стари, дебели и грозни" момичета. Причината за тези рокади се криеше в желанието на авиокомпанията да бъде безупречна и привлекателна пред света.

Разбира се, ръководството на „Аерофлот“ отрече обвиненията в дискриминация и публикува изявление, че "са неоснователни. Аерофлот не дискриминира служителите си въз основа на възраст, пол, тегло, външен вид, религиозни или политически убеждения, както, разбира се и всякакви други признаци."

Въпреки това стотици опитни и лоялни служители са били пренебрегнати и ощетени за сметна на млади и слаби момичета.

Засегнатите стюардеси нарекоха себе си STS — руската абревиатура на "стар, дебел и грозен" — и твърдяха, че са получили забрана да обслужват международните полети, заради външния им вид, който не отговаря на високите стандарти за кабинния екипаж.

“Ако си над 40 години и размерът дрехи, който носиш, е по-голям от 46, то нямаш право да летиш в чужбина. Стюардеси, неотговарящи на стандартите се пренасочват към дестинации като Сибир, както и към ранни сутрешни и нощни полети”, разказа преди време друга потърпевша.

Дебели, стари и грозни стюардеси загубиха делото срещу Аерофлот


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ловеца на поршета

    9 4 Отговор
    Ми права си е авиокомпанията. Мястото на закръглените добичета е в Сибир.
  • 2 Радо

    22 0 Отговор
    Младите и с тесни ханшове стюардеси определено по-лесно и по-бързо вдигат самолета!
  • 3 КИТОПОТАМ

    12 0 Отговор
    Младите и слаби не ти пречат да се разминеш ако искаш да отидеш до тоалетната!!
    Харчат по-малко гориво за превоз, защото има наистина ДЕБЕЛИ стюардеси, особено в арабските и американските компании! - Нямаш разминаване с тях и само чакат да им кажеш нещо, че да те осъдят!!!!!
    Тая рускиня си е помислила, че може да заработи пари от пасажерите, както американските си колежки - не се е получило!
    Налагало ми се е да пътувам в градски транспорт в България - виждалили сте ХИПОПОТАМ в автобуса?! - Аз съм виждал по линия 409 от летище ВАРНА до Златни пясъци - е нямаше как да се разминат хората, освен ако на някоя спирка половината не слязат, за да мине чудовището и да таксува останалите! ФАКТ!
  • 4 Русофоб

    3 1 Отговор
    Браво,на авиокомпанията БРАВО...
  • 5 Кака Гинка

    2 1 Отговор
    Винаги съм си мислила,че освен красивото личице трябва да има и някакъв професионализъм,опит и т.н.,но явно бъркам.Ами да ,то като падне един самолет,върви доказвай кое не е било наред и дали някой си е разбирал от работата...
  • 6 Гост

    0 0 Отговор
    Разгледайте http://dreamjob.bg/ и само да кажа, че всяка компания има право на изисквания от служителите си.