Last news in Fakti

23 Април, 2017 12:03 3 643 1

Ричард Брансън се буди в 5 сутринта. А след това?

  • ричард брансън-
  • ден-
  • ежедневие-
  • навици-
  • рутина-
  • милиардер-
  • бизнесмен

Вижте как протича един нормален ден на милиардера

Ричард Брансън се буди в 5 сутринта. А след това? - 1
Снимки: Virgin

Един от най-харизматичните хора в света на бизнеса - предприемачът и филантроп сър Ричард Брансън, пристига в България, за да изнесе публична лекция.

Брансън е един от най-успешните британски предприемачи, основател е на конгломерата „Върджин груп”, в който влизат над 400 компании. Той твърди, че "успехът не идва при тези, които следват утъпкания път. Трябва да бъдете новатори – все пак не забравяйте, че най-големите човешки постижения са били продукт на безумни идеи."

Как протича денят на този ексцентричен, влюбен в живота бизнесмен, който не следва утъпкани пътеки, а проправя свои.

Неговият ден започва в 5:00 часа всяка сутрин. Вижте как протича по-нататък един стандартен негов ден.

Той тренира

Брансън започва тренировката си веднага със ставането от леглото, като играе тенис, кара колело, излиза да потича или кара кайтсърф. По думите му, тренировката повдига продуктивността му значително.

"След това закусвам и прекарвам време със семейството си“, пише самият Брансън в блога си.

„Тренировката и времето със семейството поставят ума ми в чудесна форма, преди да се захвана за работа“, споделя милиардерът.

Отговаря на имейли

"Причината, поради която обичам да се будя толкова рано, е, че мога да работя чрез имейли преди повечето от света да се е логнал“, пише той.

Брансън работи от Британските Вирджински острови най-малко 6 месеца в годината.

„Обичам да съм онлайн сутрин, като така съм достъпен за офиси, намиращи се в други часови зони“, пише той.

Чете новини и блогове

Гледането на новини обикновено води до писане, казва Брансън, който обновява личния си блог по няколко пъти на ден.

„Няма два дни, които да си приличат: един ден ще пиша за съхранение, на следващия ще споделям семейни снимки от остров Некер, а след това ще предлагам бизнес съвети на млади предприемачи.“

Общо взето, той винаги е „свързан и ангажиран“. „Бидейки съвременен бизнес лидер, човек трябва да държи пръста си на пулса и да знае за какво говори“, казва Брансън.

Работи, докато обядва

"Грабвам храна, когато мога, обикновено насрочвам среща по време на обяд“, пише в блога си милиардерът. По думите му, той не обича формалните срещи, а предпочита тези, на които се споделя храна.

„Ако нямам време, то тогава предпочитам срещи с разходка“, казва Брансън. Той винаги държи чаша чай около себе си.

„За да бъда енергичен, пия много чай. Пия по 20 чаши на ден.“

Вечеря със семейство и приятели

Груповите вечери са място, „където историите се споделят и идеите се раждат“, пише милиардерът. За всеки случай той винаги носи тефтерче със себе си.

В интерес на истината, Брансън дължи някои от най-успешните си компании на простия навик да си записва идеи.

Той си ляга някъде около 23 часа. „Нуждая се от около 6 часа сън, за да направя всичко отново - по малко по-различен начин, през следващия ден“, пише той.

Сър Ричард Брансън ще гостува в България на 19 май, за да изнесе публична лекция.

Ричард Брансън се буди в 5 сутринта. А след това?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радо

    3 0 Отговор
    Тоя е един от най-големите шарлатани и тарикати на света!!...наскоро излъга маса богати хора, и им прибра по 250 000 долара, за да ги повози уж с ракета около луната, но накрая им се извини, че проекта нещо се прецакал....даже имаше интервю с един наш забогатял българин-мюсулманин в щатите.....балъците на тоя свят са два вида - едните ти ги търсиш, а другите сами идват при теб!