Last news in Fakti

22 Април, 2017 16:57 7 406 6

Не ставайте от дясната страна на леглото!

  • ставане-
  • страна-
  • легло-
  • умора-
  • раздразнение

По-раздразнителни и уморени сме

Не ставайте от дясната страна на леглото! - 1
Снимка: shutterstock.com

От данни на любопитно проучване става ясно, че когато ставаме от дясната страна на леглото, сме склонни да сме раздразнителни и уморени на сутринта в по-голяма степен. В проучването, проведено сред 2000 души, също така се твърди, че в този случай отнема и повече време да подобрим настроението си и в много по-голяма степен работата ни е засегната от умората.

Според изследователите девет на всеки десет души чувстват умора при събуждане поне три пъти в седмицата, а средностатистическият възрастен човек започва да се чувства бодър около 10 часа преди обяд.

Влошеният нощен сън е най-честата причина на раздразнителността сутрин, последвана от стреса, по-ранното от необходимото събуждане и мокрото или студено време навън. От данните на проучването става ясно, че 57% от хората вярват, че е възможно да станем от грешната страна на леглото, като почти един на всеки десет в действителност е опитвал да стане от другата страна на леглото, за да се опита да подобри настроението си сутрин.

И докато при хората, които стават от лявата страна на леглото, настроението започва да се подобрява в 9:07 часа, за ставащите от дясната му страна това се случва в 9:22 часа.

Освен това на тези, които стават от дясно, им отнема повече време, преди да се почувстват бодри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 октан

    10 0 Отговор
    А, как да стана, когато стената е отляво? Ако тръгна с краката напред ще се срина по тиква върху котката, тя спи до леглото. Ако тръгна с главата назад, ще падна по кратуна. Как всъщност мога да стана, за да съм наред?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Патето Яки

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "октан":

    Обърни главата и възглавницата от другата страна.
  • 3 тронната зала

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "октан":

    Това са глупости, служещи за самовнушения. Наспи се добре, на свеж въздух, легни си по нормално време, не преяждай или препивай вечерта, като станеш направи малко раздвижване за да си бодър и всичко ще ти е наред с настроени и тонус. Другия важен за някои хора е сутрешния ритуал за страхотен ден цигарката, кафенцето и на трона! Може и някой вестник или стюпидфоун в зависимост от възрастта и маниерите.
  • 4 Хараламби

    4 1 Отговор
    Е как да си контролирам ставането като мене всяка сутрин ме изхвърлят от леглото със шутове...
  • 5 Облачно

    1 0 Отговор
    Азе като се натряскам от вечерта,като напрая главата сутрината лево десно не признава!!!Пакет ляга,пакет става!!
  • 6 финдли

    0 0 Отговор
    Запомнил съм една новина за блъсната жена на пътя,когато пресичала от ляво на дясно.Та и с леглото така.Дясна страна,ама от коя гледна точка? Ако легна по гръб съм от дясната,а по корем-от лявата.