Last news in Fakti

29 Април, 2017 10:15 3 744 1

Притча: Бесилото или...?

  • притча-
  • смърт-
  • живот-
  • крими-
  • престъпление-
  • присъда
Притча: Бесилото или...? - 1

Някога в едно кралство мъж извършил престъпление. Хванали го и го отвели при краля на съд. Наказанието, предвидено за такова престъпление, било смърт, но кралят дал на престъпника свободата да избира. Човекът трябвало или да увисне на бесило или да провери какво има зад една голяма, тайнствена, черна, желязна врата в подземията на двореца.

Помислил престъпникът и избрал бесилото. Когато му надянали примката на врата, той изведнъж казал:

- Ваше Височество, стана ми любопитно, какво все пак има зад тази врата?

Кралят се усмихнал загадъчно и казал:

- Много странно, но досега все така се получава... Предлагам на всеки, запътил се към смъртта, този избор и всеки избира бесилото.

- Но, какво все пак има зад тази врата? Така или иначе на никого няма да кажа...- настоявал престъпникът, сочейки примката на шията си.

Кралят замълчал и после отвърнал:

- Там е свободата! Но хората толкова се страхуват от неизвестността, че предпочитат въжето пред нея!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАТО

    5 2 Отговор
    Също нашите политици се страхуват от разпадането на Македония а няма от какво да се страхуват ! По малко ще ни се ежат като са разпаднати. По зависими ще са от нас.