Last news in Fakti

2 Май, 2017 11:56 4 361 6

Създадоха двуглави плъхове, следва присаждане на човешка глава

  • човешка глава-
  • трансплантация-
  • серджо канаверо-
  • хирург-
  • операция-
  • присахдане-
  • плъхове-
  • донор-
  • гръбначен мозък

Серджо Канаверо е решил проблема с обезглавяването

Създадоха двуглави плъхове, следва присаждане на човешка глава - 1

Доктор, който планира да извърши трансплантация на човешка глава, успешно присади глава на мишката върху тяло на плъх.

Италианският хирург Серджо Канаверо, чието име от доста време се споменава в научните среди, вече обмисля как да присади човешка глава до края на тази година.

Канаверо шокира много хора с последния си експеримент, при който успя да създаде двуглави плъхове, присаждайки на обикновен гризач втора глава от мишка.

Неговата работа, съвместно с Ксяопинг Рен, един от първите хирурзи, които през 1999 година успешно трансплантират ръка, показа, че двуглавите му мутанти могат да живеят в продължение на дни.

Създадоха двуглави плъхове, следва присаждане на човешка глава

Отрязвайки главата на мишка и добавяйки я към тялото на плъх, който си има глава, лекарите постигнали изключителен пробив, отбелязвайки, че животните оцелели около 36 часа след операцията.

С тези експерименти, доктор "Франкинцайн" бавно, но сигурно си проправя път към първата по рода си експериментална операция за присаждане на човешка глава. Тя е планиран да се случи в края на тази година.

Неврохирургът е създал свой метод за възстановяване на гръбначен мозък, наречен GEMINI, тестван върху маймуни и мишки в Китай и Южна Корея.

Канаверо се опита да докаже този метод миналата година, когато разцепи гръбначния мозък на едно куче и после го възстанови. Тогава много експерти се усъмниха в твърденията на лекаря, че е способен да извърши трансплантация на човешка глава върху друго човешко тяло.

"Този метод би бил възможен при хора най-рано след 3 или 4 години", заяви тогава Артър Каплан от Нюйоркския университет, който добавя: "А след това ще са нужни поне 7 или 8 години преди да е възможно да се направи опит за трансплантация на глава."

Лекарите ще трябва да опазят главата да не изпадане в кома — причината, поради която обезглавяването води до смърт.

Създадоха двуглави плъхове, следва присаждане на човешка глава

Канаверо обаче е намерил решение на този проблем. Той използва трети донор, от който се прелива кръв на главата и на тялото, които ще се съединят.

Така или иначе, има сериозни етични проблеми при извършването на трансплантация на главата, а хората-мутандти с две глави едва ли ще се появят скоро сред нас.

Създадоха двуглави плъхове, следва присаждане на човешка глава


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Номера на китайката

    12 3 Отговор
    Боже, слушам и не вярвам на очите си!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 F 03

    5 6 Отговор
    Тоя доктор да си присади мъжко тяло с член отзад и да го задоволи
  • 4 незнайко

    8 3 Отговор
    Това е истинската медицина. Успеят ли, ще бъдат решени много въпроси, свързани с парализата на хора от кръста надолу. Това са гениални хирурзи !
  • 5 Зия

    4 8 Отговор
    Отврат, богопротивно и гнусно, неетично и гадно!!!
  • 6 5655 gost

    3 0 Отговор
    I shte nastane voina za tela :D :D :D smehut e ironiq