2 Май, 2017 15:53 3 235 1

Иван Грозни не постоя и час сред народа, а изчезна мистериозно

  • иван грозни-
  • статуя-
  • паметник-
  • руски цар-
  • изчезна-
  • град александров-
  • мистерия-
  • русия

Статуята на първия руски цар трябваше да бъде открита на царемония в събота

Иван Грозни не постоя и час сред народа, а изчезна мистериозно - 1
Снимки: Новый город Александров

Статуя на първия руски цар Иван Грозни изчезна мистериозно от мястото си в рамките на 1 час след поставянето ѝ.

Точно както става във фокусите на Дейвид Копърфийлд, статуята се появи и изчезна от постамента си край бреговете на река Серая, без никой да забележи, пише новинарският сайт "Новый город Александров".

Вторият в Русия паметник на владетеля трябваше да бъде официално открит в събота (29 април), но инцидентът с изчезването накара властите в град Александров да преместят събитието за юни месец.

Вестник "Комсомолская правда" съобщава, че когато скулпторът Василий Селиванов се върнал от обедната си почивка, статуята била изчезнала безследно.

Иван Грозни не постоя и час сред народа, а изчезна мистериозно

"Решихме да поставим царя на пиедестала му, така че всичко да е наред по време на церемонията. След това отидохме да обядваме. Когато се върнахме, статуята беше изчезнала!", разказва той пред вестника в деня на изчезването (26 април).

Снимки, публикувани от "Новый город Александров", показват момента преди и след изчезването на Иван Грозни от пиедестала му на речния пясъчен бряг.

В специално изявление по случая с "откраднатата скулптора", местната управа заяви, че статуята е била поставена твърде рано и без правилната документация, съобщава "Москва Таймс".

След проведена акция по издирването на царя, той бил открит три дни по-късно.

След тази случка, церемонията за откриването на паметника е преместена за месец юни, под предлог, че мястото, на което ще се издига величественият руски цар, още не е завършено.

Междувременно Иван Грозни се намира под "тежката охрана" в склад на местната управа и чака да бъде положен както трябва на мястото си, разкрива "Комсомолская правда".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    2 0 Отговор
    Руснаците са незаменими в тайнствата. Само с хеликоптер е можело да се вземе статуята и са го направили.