Last news in Fakti

5 Май, 2017 12:05 2 319 3

Четиризнаци, приети в 59 унивeрситета, избраха да учат в 1

  • сащ-
  • охайо-
  • четиризнаци-
  • приети-
  • университети-
  • заедно-
  • предложение-
  • йейл-
  • образование

За трима от тях изборът е бил лесен, но не и за четвъртия

Четиризнаци, приети в 59 унивeрситета, избраха да учат в 1 - 1

Те споделят едно име, едни родители и са еднакво влюбени в американския футбол, наред с други спортове. Сега четиризнаците Уейд от Охайо ще споделят и един и същ университет.

Четиримата братя от градчето Либърти Таун, близо до Синсинати, бяха приети в Харвард и Йейл, както и в още 57 други университета от цялата страна. След дълъг размисъл и прехвърляне на всички възможности и перспективи, 18-годишните момчета взели решението да продължат заедно напред, като приемат предложението на Йейл.

Найджъл, Закари, Аарън и Ник Уейд са последна година ученици в гимназията Лакота ийст в Охайо и до сега винаги са били заедно.

“За мен бе много важно момчетата ми да останат заедно. Обсъдихме това, което им предстои, заминаването им далеч от дома и подкрепата, която ще им е нужна в новото училище. Ако са заедно ще могат да си помагат един на друг и да се поддържат. Ето защо заедно решихме като семейство, че отиването им в един и същ колеж е най-доброто, а Йейл е най-доброто място за тях”, споделя пред CNN тяхната майка Ким Уейд.

Преди обаче, да вземе окончателното решение, семейство Уейд е посетило университета. Харесало им усещането за общност и сплотеност в престижното учебно заведение.

„Училището се отнесе към нас, като към семейство“, споделя Найджъл впечатлението си от първото му посещение на престижния университет от бръшляновата лига.

Не всички братя обаче, били напълно съгласни да учат в Йейл.

Единият от четиризнаците — Аарън — бил приет и в Станфорд, където много искал да учи. Той посетил и двата университета и вземането на решение станало още по-трудно за него.

Но поради факта, че от Йейл направили “изключително изгодно” предложение за финансова помощ на братята, най-логично било те да останат заедно.

“Погледнато прагматично, Йейл бе най-добрият избор за нас, освен това, той е един невероятен университет. Не съжалявам за решението си, макар сега да имам чувството, че съм направил саможертва”, споделя Аарън пред NBC News.

И макар четиримата братя да остават заедно, като семейство, те са убедени, че Йейл предлага среда, която ще им позволи да израснат поотделно и да се докажат като личности — първата крачка към света на възрастните, изпълнен с отговорности, вземане на важни самостоятелни решения, независимост и самостоятелност.

“Когато посетихме Йейл, всеки от нас тръгна да обикаля кампуса сам и не се видяхме през деня. Всеки от нас бързо успя да си създаде свои контакти и познанства”, разказва Ник пред CNN.

Четиризнаци, приети в 59 унивeрситета, избраха да учат в 1
Снимка АП/БТА


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бре

    3 3 Отговор
    А защо не написахте че негрите ги приемат без приемни изпити или там, където има такива, за тях баловете са направо смешни? Или от толерастия вече няма лекуване?

    Коментиран от #2

  • 2 Azazel

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бре":

    А, ти защо не написа, че си прост и необразован неудачник, който и идея си няма как се осъществява приемът в американските университети, но от про-руските медии с фалшиви новини, си разбрал, че за неудачите си е най-лесно да виниш запада, Сорос, евреите, "толерастията" и "евро-гейовете", и гледаш да препикаеш с глупостта си под всяка статия, с надеждата някой да чете и да разбере за жалкото ти съществуване, защото в реалния ти живот това едва ли се случва...?
  • 3 Stoll brain.

    2 1 Отговор
    Алоууу американчета с награди от олимпиади по математика,физка,химия,биология много,ама много рядко има.На скоро русенски ученици взех медали от олимпиадата по Математика в Русия.Американците си ,,копуват'' готови мозъци-от България, Русия,Индия,Китай,Изкуават ги финасово,и наред с това,изтощавайки умишленно държавите им,фасулска работа, дори и за средностатистически американец,учещ едва в 8 клас ,таблицата за умножение.