Last news in Fakti

6 Май, 2017 17:54 3 914 7

100 години до края: Хората са обречени ако не напуснат Земята (ВИДЕО)

  • експедиция нова земя-
  • стивън хокинг-
  • документален филм-
  • поредица-
  • човечество-
  • земята-
  • планета-
  • унищожение

Стивън Хокинг обяни своето мрачно пророчество в документален филм за Би Би Си

100 години до края: Хората са обречени ако не напуснат Земята (ВИДЕО) - 1
Снимка shutterstock

Ако не напуснат Земята през следващите 100 години, хората ще загинат. Това мрачно и зловещо предсказание бе изречено от астрофизика Стивън Хокинг, който през последните години все по-често говори за гибелта на човечеството.

В нов документален филм, наречен „Експедиция нова Земя“, уважаваният астрофизик твърди, че времето на човешката раса, тук на Земята, изтича. В близките 100 години планета ще се превърне във враждебно място, заради все по-ясно осезаемото изменение на климата, астероидите, които ще започнат да падат все по-често, мутиращите вируси, които ще станат причина за епидемии и не на последно място заради свръхпопулацията на хората.

Филмът с апокалиптичното предсказание на Хокинг е част от поредица на Би Би Си, наречена „Утрешният свят“. Британският телевизионен канал е решил да възроди от пепелта този документален проект, който преди 14 години внезапно е свален от екран.

Хокинг не за пръв път говори за ужасяващото бъдеще, пред което човечеството ще се изправи, ако не напусне Земята, преди тя да се е превърнала в мъртва планета. В новия филм от поредицата обаче, астрофизикът за пръв път поставя толкова кратък срок за подготвянето и извършването на неизбежната „евакуация“. Ако не напуснем планетата през следващите 100 години, ще ни сполети съдбата на динозаврите. Само една година по-рано, по време на дебат в Оксфордския университет, той обяви, че ни остават около 1000 години, преди да отлетим от родната си планета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Контра

    17 2 Отговор
    ЕЙ ТАКВИЗ ГИНИИ НИ ДОКАРАХА ДО ТУК С ИЗПИТАНИЯ ГМОТА КОНТРОЛ НА КЛИМАТА ХАРПОВЕ И СМЕ ЛИ ХИМИИ ДЕТ НА ТРОВЯТ ОТСЯКЪДЕ
  • 2 Бай Тен

    9 5 Отговор
    Тя МАЙКАТА ЗЕМЯ ще си го прибере съвсем скоро, време му е да се пресели в 1 нов сват
  • 3 Митю

    7 3 Отговор
    Откровен идиот.Не защото прилича на такъв,а защото му отива!
  • 4 Константин-Ром

    8 3 Отговор
    Само Бог знае кога ще се свърши с живота на земята.Всеки който повярва в Бог и се покае ,ще живее вечно в РАЯ с нашия създател на вселената БОГ.А който не повярва и не се покае ,библията описва мястото където ще бъдат грешниците.Покаите се ,търсете Бога,само при Бог има вечен живот АМИН.Ако иска някои да се покае и да се спаси,обадете ми се и ще ви кажа ,както и на мен са казвали,и сега съм се покаял и съм спасен.БОГ Е ЛЮБОВ,И,ВЕЧЕН ЖИВОТ АМИН.Наближава Божието царство ,побързайте Бог да ви благослови АМИН.
  • 5 Bossman

    6 2 Отговор
    Човечеството няма да загине.Технологиите ще стават все по-добри.
  • 6 Кака Гинка

    4 3 Отговор
    Ако продължаваме да унищожаваме безогледно и безсмислено всички ресурси с които все още разполага Земята,можем да се затрием и за много по-кратко,та Хокинг всъщност да се окаже оптимист...
  • 7 незнайко

    2 2 Отговор
    Някой знае ли какво е открил, или направил за хората този "гений". Освем разсъждения не съм чул и чел нищо друго. Той даже не е толкова добър, колкото беше баба Ванга.