Last news in Fakti

6 Май, 2017 20:13, обновена 6 Май, 2017 20:14 3 424 1

5 изненади от живота

  • живот-
  • съдба-
  • ситуация-
  • случка-
  • съвпадение-
  • изненада
5 изненади от живота - 1

Дали го наричаме съвпадение, съдба или нещо друго, животът определено си има начин да нареди обстоятелствата в ред, който ни изненадва така, както никой холивудски сюжет не може. И следващите няколко истории го доказват. Пет човека разказват за необичайните, но прекрасни начини, по които животът им се е преобърнал изневиделица.

***

Открих, че мъжът ми си има любовница на сватбата ни. Не можех да се контролирам или да сдържам емоциите си. Започнах да плача и избягах. Влязох в метрото и тръгнах нанякъде. Момиче с огромна булчинска рокля, в метрото - разбира се, привлича много внимание и въпросителни погледи. Появи се един мъж, който се опита да ми оправи настроението. Взе ръката ми в неговата и ме изведе от метрото, сякаш т каляска. Сега съм щастливо омъжена за същия този мъж, а историята ни звучи като филм.

***

Разбрах, че е съдба, когато начуих, че баща му и дядо му се казват Мартин - точно като моите. И за да не разваляме традицията, ние също кръстихме сина ни Мартин.

***

Живях с Лос Анджелис, докато станах на 10. Ходих на детска градина там. Майка ми и леля ми често ми казваха, че съм се сприятелил с момиче на име Диана и дори съм и обещал да се омъжим. Много години по-късно, докато живеех в Ню Йорк, се запознах с една жена. Скоро след това нашето приятелство прерасна във връзка. Тя също се наричаше Диана, на което не обърнах голямо внимание. С течение на времето, когато се бяхме опознали по-добре, й разказах историята за момичето от детската градина. Оказа се, че тя е тази Диана. Скоро ще се омъжим. Човек трябва да спазва обещанията си!

***

Изгубих си портфейла. В него бяха личната ми карта, парите, кредитните ми карти и снимка на котката ми. След няколко дни намерих телефон в автобуса. Позвъних на майката на човека, който го е изгубил и се уговорихме да се срещнем, за да го върна. Пристигнах на мястото и човекът се зарадва много. Каза, че все още има честни хора в света. Казах му, че знам какво е чувството да изгубиш нещо важно, защото аз си изгубих портфейла преди няколко дни. Тогава мъжът извади един портфейл от джоба си и ме попита дали не е моят. Отворих го и видях снимката на котката ми! Не може да си представите колко изненадани бяхме! Всичките ми пари и карти бяха там. Сега този човек е един от най-добрите ми приятели. Чудесата наистина се случват.

***

Майка ми получи диагноза рак миналата есен. Лекарите казаха, че има много малък шанс да оцелее. Седях до леглото й в болницата с часове, докато котката ми стоеше сама вкъщи. Започнах да взимам котката с мен, докато бях при мама в болницата. Първият път, когато го направих, котката легна върху мама и заспа при нея. На следващата сутрин медицинската сестра дошла да донесе изследванията на майка ми и забелязала, че котката не диша - била починала през нощта. На следващия ден получихме добрите новини, че болестта на майка ми е започнала да изчезва и резултатите й се подобряват. Лекарите не знаеха как да го обяснят и само повтаряха, че е чудо. Котката ми даде живота си за майка ми - нямам друго обяснение.



Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ариел

    8 2 Отговор
    Да, има чудеса. Това всъщност е магията на живота. Висшите сили ни напомнят за себе си.