8 Май, 2017 14:59 10 095 12

"Здравословни" храни, които всъщност ни вредят

  • здравословни храни-
  • вреда-
  • надебеляване-
  • сокове-
  • хляб
"Здравословни" храни, които всъщност ни вредят - 1
Снимка: shutterstock.com

Има една група храни, които на пръв поглед изглеждат „здравословни“ и са рекламирани като „диетични“, но всъщност не съдържат важните и полезни съставки и на практика увеличават, вместо да намаляват теглото ни. Така че, ако искате да отслабнете, по-добре веднага ги махнете от менюто си.

1. Подсладители
Това е изкуствен продукт, произведен от неестествени химикали. Телата ни не са устроени да абсорбират такива химикали, които се създават и обработват в лабораториите. Тези изкуствени съставки се съхраняват в нашето тяло под формата на мазнини и ни карат да наддаваме на тегло!

2. Соево мляко
Малцина от вас знаят, че в търговската мрежа соевото мляко е толкова нискокачествено и вредно, колкото всеки друг опасен химикал. Хората твърдят, че соевото мляко помага в процеса на отслабване и допринася за по-добро здраве, но това не е така. Мазнините в него са малко, качеството му е лошо и следователно липсват полезни хранителни съставки. То не се преработва добре от организма (заради обработката му от машините в хранително-вкусовата промишленост) и по този начин става токсично и води до напълняване.

3. Маргарин
Маргаринът е изкуствено масло, което допринася за нежеланите мазнини в тялото ви. Вместо да използвате маргарин, заложете на домашно масло. То съдържа полезни мазнини, които дават тласък на метаболизма.

4. Плодови сокове
Консервираните сокове съдържат същото количество захар, както повечето безалкохолни напитки. Приемът им повишава нивото на кръвната захар и улеснява съхранението на нежеланите мазнини в тялото. Друга причина, поради която тези сокове са вредни са химикалите, които им придават и поддържат цвета им.

5. Пълнозърнест хляб
Пълнозърнестият хляб често е считан за една от най-здравословните храни. Но отново химикалите, които той съдържа, за да бъде по-вкусен и годен за ядене с дни, са вредни за тялото ни. Пшеницата в пълнозърнестия хляб може да има генетично модифицирани съставки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    42 4 Отговор
    Маргаринът никога не е бил считан за здравословна храна както и подсладителите.Статията е доста посредствена.

    Коментиран от #3

  • 2 Яна

    14 3 Отговор
    Посочените храни са известни, като вредни така че статията е.... излишнау
  • 3 Shmeker

    23 8 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Как ве Маргаринът беше диетична храна преди 20 години. Маслото беше вредно тогава.
  • 4 2dw

    5 6 Отговор
    м то що ги продават тогъз
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 оракул

    18 1 Отговор
    Всички знаем- да живееш на село и да пиеш/ядеш само домашно.... Ама никой не може да го постигне това. Само се мислим за много умни и подбиращи храната си. Истината е, че нищо не можем да променим. Животът ни неминуемо води към гибел- бавна и мъчителна в поколенията. Дето каза един професор агроном- като ядем хибриди, и ние ставаме хибриди- т.е. организми без потомство.... Живеем в разцвета на човечеството, отиваме към неговият упадък.Логично и неизбежно.
  • 7 Джизъс

    6 1 Отговор
    Аз пък един не познавам, дето да се е спасил от оная с косата. Въпросът е като се мре, поне да не е мъка преди това.
  • 8 Пипи

    4 0 Отговор
    От 20 години ни тъпчат с гмо а сега седнали да ни говорят кое е вредно смешни сте...
  • 9 Скорпион29

    5 2 Отговор
    Трябва да си пълен неграмотник за да мислиш че горе изброените храни са полезни с изключение на пълнозърнестия хляб който ако е истински няма проблем. Ако няма ГМО човечеството ще започне да гладува и войната световна е сигурна
  • 10 Коста

    2 0 Отговор
    За захарта, зависи. Ако си миньор, на ден ти трябват между 2500-3000 калории и някоя и друга количка по обед няма да ти качи и грам. Друго е ако си лелка счетоводителка дошла си на работа с кола, седиш по цял ден на бюрото, после пак се прибираш с колата и единственото разстояние, което изминаваш е от хола да кухнята.Тогава със сигурност и половин чаша сок ще ти се лепне! Всичко зависи от двигателния режим и изгарянето на поетите калории.Затова винаги се говори за диета и подходящ двигателен режим!За останалите продукти само едно - по-близо да пластмасата отколкото до храните!
  • 11 Съд бЪ

    1 0 Отговор
    И здравеопазване което ви вреди..
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.