Last news in Fakti

28 Ноември, 2011 14:00 1 457 3

Японците не щат любов

  • япония-
  • любов-
  • раждаемост

Рекорден брой млади японци нямат половинка до себе си, а много от тях изобщо не желаят връзка. Данните идват от правителствено проучване, което установява тревожна тенденция - нарастване на броя на хората, които не искат да се обвързват, предаде Би Би Си.

61% от несемейните мъже между 18 и 34 години нямат половинка. Същото важи и за половината неомъжени жени в същата възрастова категория.

Япония е една от държавите с най-ниска раждаемост в света. Счита се, че към средата на века популацията в „страната на изгряващото слънце“ ще намалее драстично.

Ето защо всеки пет години властите правят проучване на браковете и раждаемостта, а последното установява рекорд на самотниците.

23% от младите японци дори не мислят за семейно ложе. Някои обясняват липсата на желание с липсата на пари, на подходящ партньор, на остаряването.

Данните показват още, че ¼ от несемейните японци между 35 и 39 години са девствени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Венцислав Савов

    0 0 Отговор
    хайде в япония
  • 2 бай мангал

    0 0 Отговор
    пратете им цигани и ще се размножат като въшки
  • 3 Не на въздържанието

    0 0 Отговор
    Ако им пратиме цигани може да стане много опасна кръстоска и циганите да погубят цял свят! По-добре да ни пратят янопките чеда не са нещастни момите....