Last news in Fakti

20 Май, 2017 05:43 2 072 0

Тези 3 обикновени съставки са най-добрият ви съюзник срещу петната

  • пране-
  • съставки-
  • трикове-
  • чисто-
  • петна-
  • отстранява-
  • мръсни дрехи-
  • лекета

Не е нужно да давате луди пари за скъпи перилни препарати, които често не са достатъчно ефикасни

Тези 3 обикновени съставки са най-добрият ви съюзник срещу петната - 1
Снимки: shutterstock

Несъмнено и вие, както повечето домакини по света, сте изпробвали какви ли не препарати, зада прекахнете петната и мръсотията от вашите дрехи и често сте били разочаровани, недоволни и ядосани, че сте дали парите си на вятъра, защото прането ви не е достатъчно чисто. Но как да се справите с това? Какво можете да направите? Понякога отговорът на тези въпроси се крие точно под носа ни и идва под формата на простички неща от ожедневието ни.

Колкото и невероятно да ви се струва, има много лесни и евтини начини да се справите с упоритите лекета, които съсипват дрехите ви. И всички те се крият във вашата кухня. Точно така.

Ето 3 натурални съставки, с които бързо и лесно ще премахнете петна:

Аспирин

Знаете ли, че аспиринът може лесно да премахне петната от дрехите? Стрийте 6 таблетки на прах и ги изсипете в купа с вода. Накистене изцапаната дреха в сместа за 30 минути. След това изперете, както обикновено. Юе останете удивени.

Сода за хляб

Содата за хляб е нещо магическо. Тя има толкова много приложения, едно от които е свързано с премахването на петна от дрехите. Добавете чаша сода за хляб към 4 литра хладка вода. След това накиснете вашите дрехи в сместа за няколко минути, преди да ги пуснете да се изперат в пералнята. Освен че ще се пребори с петната, тази содена вода ще освежи цвета на дрехите ви.

Оцет и лимон

Смесете равни части оцет и лимонов сок и използвайте получената смес да изперете дрехите и да премахнете петната. Тази смес има невероятен ефект най-вече върху белите дрехи, тъй като ще възвърне на бялото неговия перлен чист цвят.

Тези 3 обикновени съставки са най-добрият ви съюзник срещу петната
Снимки: shutterstock


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА