20 Май, 2017 20:00 4 341 1

9 неща, които да направим след кавга

  • топ 10-
  • топ 5-
  • спор-
  • аргумент-
  • кавга-
  • свада-
  • съвет
9 неща, които да направим след кавга - 1

Неразбирателството често води до големи спорове при двойките. Има ли начин въобще да не се караме? Най-вероятно не. Всички двойки се карат, но ние искаме да ви дадем 9 съвета как да се сдобрите след кавга, дори и да е била ужасна.

1. Бройте до десет

Наистина работи! Когато чуете нещо, с което не сте съгласни, поемете си дълбоко дъх и бройте до десет. Не искате да нараните партньора си, заради един кратък момент, нали?

2. Изберете си специален сигнал за „Стоп“

Когато един спор започне да достига крайната си точка, е много важно да спрете, като за целта си изберете знак за това. Може да е жест или забавна дума, например. Сякаш изпращаш съобщение на партньора си, че си много близо да прекрачиш прага на търпението си.

3. Не се опитвай да спечелиш

Не искате наистина това, нали? Не трябва да бъдете винаги прави. В спор с любимия си човек няма такова нещо като прав или грешен. Дори да имате сериозно отношение по проблема, то няма да е особено важно след спора.

4. За някои неща не си струва да се спори

Напълно нормално е да имате различни мнения, особено когато трябва да се адаптирате към начина на живот на другия. Но има неща, за които не си струва да се спори и не са значими в дългосрочен план. Подбирайте кои са нещата, които са от значение за вас като двойка.

5. Прегърнете партньора си

Когато има неразбирателство или несъгласие, последното нещо, което искате да направите е да имате физически контакт с този човек. Всъщност, именно физическият контакт ви припомня, че изпитвате любов към него. Така че, не се страхuвайте да си поискате прегръдка и бъдете щедри с прошката си. Ще ви помогне в дългосрочен план.

6. Направете нещо невъзможно

Нека бъдем честни, ние интерпретираме почти всичко, което партньорът ни ни каже по негативен начин. Ако той не измие чиниите, значи е защото никога не е помагал в кухнята. Ако забрави специален случай, значи е защото не се е интересувал от връзката ни достатъчно. Направете това невъзможно нещо: опитайте се да разберете как се чувства и преобърнете нещата. Това ще промени природата на отношенията ви.

7. Не е толкова вредно да си легнеш ядосан
Независимо какво си мислим ние, експертите казват, че не е необходимо да намерим разрешение на проблема още същия ден. Отделете си достатъчно време, починете си добре и станете рано на следващия ден. Не се тревожете: нищо лошо няма да се случи на връзката ви за една нощ.

8. Подходете с чувство за хумор

Пошегувайте се! Това е добър начин да нарушите напрежението. Не бъдете иронични или зли към партньора си – един невинен жест или забавен израз винаги помага.

9. Знайте мястото си

За спор трябват двама. Докато си поемате дълбоко дъх и броите до десет, помислете какво точно ви вбеси и ви причини дискомфорт. Не се страхувайте да поемете отговорност!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радо

    2 0 Отговор
    Ний, със жената, като се скараме...и после се сдобряваме по един стандартен начин, който вече 25г. действа безотказно!