Last news in Fakti

30 Ноември, 2011 10:04 1 606 0

4 години затвор за лекаря на Краля на попа (снимки и видео)

  • конранд мъри-
  • майкъл джексън-
  • краля на попа

Лекарят на Майкъл Джексън – Конрад Мъри, който беше обвинен за непредумишленото убийство на поп звездата, беше осъден на четири години затвор, съобщи Ройтерс.

Според присъдата лекарят губи и правото да практикува професията си.

Адвокатът на Мъри Ед Черноф обяви, че клиентът му вече е наказан, като е станал известен като „човекът, който уби Майкъл Джексън“.

Прокурорите поискаха максимална присъда срещу 58-годишния лекар на Краля на попа - 4 години затвор. Адвокатът на д-р Мъри настояваше за пробация, но молбата му за условна присъда бе отхвърлена.

Родителите на Майкъл Джексън, негови братя и сестри присъстваха при произнасянето на присъдата във Върховния съд в Лос Анджелис.

Роднините на Краля на попа заявиха, че не търсят отмъщение, но д-р Мъри трябва да получи справедлива присъда, която да служи като предупреждение за останалите медици.

При огласяването на присъдата съдията Майкъл Пастър обвини д-р Мъри в това, че е пренебрегнал служебните си задължения, измамил е доверието на пациента, а също и в лъжа.

Майкъл Джексън почина на 25 юни 2009 г. на 50-годишна възраст от свръхдоза „Пропофол“ в комбинация със седативи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА