20 Юни, 2017 20:00 1 924 0

Съвет: Не сте сами в трудните моменти

  • съвет-
  • мъдрост-
  • урок-
  • самота-
  • подкрепа-
  • самопомощ
Съвет: Не сте сами в трудните моменти - 1

Към онези хора, които в момента се борят с нещо:
Първо, искам да ви кажа, че не си въобразявате. Не сте „луди“. Няма нищо нередно с вас. Вие сте съкрушени в момента, но също така сте прекрасни. Може да бъдете и двете неща наведнъж.
Знам, че сега изглежда сякаш нищо няма да е същото. Сякаш няма нищо добро останало в света, сякаш нищо вече няма смисъл.
Знам, че през някои дни всичко, което можете да правите е да си останете в леглото облени в сълзи и знам, че изглежда така сякаш никой не разбира през какво преминавате.
Разбирам какво е да усещате смазващото тегло върху гърдите си и познавам начина, по който стомахът ви се свива и ръцете ви треперят, как умът ви препуска във вихрушка от мисли, които дори не можете да спрете по никакъв начин.
Разбирам как ви боли сърцето без причина, как се чувствате затъпени дори и в най-добрите си дни. Разбирам, че се чувствате самотни дори и когато сте в стая пълна с хора, с които преди ви е било комфортно.
Разбирам, че се борите. Защото аз също съм се борила.
Била съм на онова място, на което ставането от леглото изглежда безсмислено. В такъв период ви се иска да се заключите сами в стаята си и едновременно с това някой да ви държи в обятията си.
Аз съм се борила също.
Аз се боря.
И най-вероятно ще се боря до края на живота си.

Но също така и оцелявам, живея и се смея – нещо, което не съм си мислила, че ще мога да кажа пак. Така че, към хората, които се борят: Искам да кажа, че знам колко безкрайно ви изглежда това сега. И не мога да ви обещая, че един ден магически ще изчезне и всичко ще бъде наред.
Но със сигурност мога да ви кажа, че нещата ще се оправят. Един ден теглото върху гърдите ви ще започне да олеква. И ще ви отнеме само 5 минути да съберете куража да скочите от леглото, а не половин час, както до сега. И ще искате отново да бъдете заобиколени от хора.
А когато се усмихвате, усмивката ви ще бъде искрена. Обещавам ви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА