25 Юни, 2017 21:23 1 942 0

Как музиката подобрява тялото ни?

  • музика-
  • здраве-
  • подобрение-
  • сън-
  • оргазъм-
  • стрес
Как музиката подобрява тялото ни? - 1
Снимка: shutterstock.com

Когато се чувстваме стресирани и претоварени с работа, музиката може да се притече на помощ, като благоприятният ефект е мигновен – повишава се продуктивността. Слушането на музика не само подобрява паметта ни, но може да бъде от полза и в борбата със заболяванията. Ето по какъв начин една от любимите дейности на повечето от нас благоприятства цялостното ни състояние.

Помага да отслабнем
В данни на проучване, което е дело на изследователи от университета „Брунел“ в Лондон, се посочва, че слушането на музика може да подобри тренировката, което да доведе и до по-добри резултати.
Темпото и ритъмът обаче трябва да съответстват на скоростта на движение и активността ни, за да има максимална полза.

Може да доведе до оргазъм
Когато планираме да се отдадем на любовни ласки, е добре да помислим и за музикалния съпровод. Причината е, че музиката има силата да ни доведе до оргазъм. Специалисти поясняват, че тя води до кожен оргазъм, който предизвиква силно усещане и може да се усети по цялото тяло. Така се стига до изпотяване и в някои случаи до възбуда и оргазъм.

Подобрява качеството на съня
Оказва се, че релаксиращата класическа музика действа като ефикасен, евтин и безопасен начин за лечение на безсънието. Липсата на адекватен сън нарушава функционирането ни през деня, защото води до умора, изтощение и депресия.

Музиката не само понижава активността в симпатиковата нервна система, но също така води и до отпускане на мускулите и успокоява ума. Освен това намалява и чувството на тревожност, нивата на кръвното налягане, резултатът от което е по-добър нощен сън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА