Last news in Fakti

11 Юли, 2017 20:00 13 542 3

Трябва да приключите връзката си незабавно, ако се случват тези неща

  • връзка-
  • взаимоотношение-
  • двойка-
  • срещи-
  • семейство-
  • брак-
  • влюбени-
  • партньор-
  • любов
Трябва да приключите връзката си незабавно, ако се случват тези неща - 1
Снимка: Shutterstock

Когато стане въпрос за връзки, няма някакво златно правило или инструкции, които да следваме. Никой не може да ви помогнете да изберете дали да бъдете заедно, да бъдете себе си, да бъдете жертвата или да бъдете щастливи. Само вие решавате дали да прекратите връзката или да се борите за нея.

Затова ние сме изброили 9 признака на обречената връзка. Ако се намирате в някоя от тях, прекратете нещата възможно най-бързо.

1. Не сте щастливи във връзката си

Ако често се чувствате нещастни, некомфортно ви е, стресирани сте, това е първият и най-сигурен сигнал, че сте в деструктивна връзка.

Просто бъдете искрени със себе си и признайте, че връзката ви е токсична. Опитайте се да определите кои са ползите, които връзката ви носи. Например, пази ви от страха от самотата или ви е страх да сте самостоятелни и искате да зависите емоционално и финансово от някого.

2. Не можете да бъдете себе си, когато сте с партньора си

Когато сте с „правилния“ човек, не ви се налага да се преструвате: може да бъдете себе си. Може да сте непохватни без да чувствате срам от това. Когато сте заедно, се държите естествено сякаш сте сами.

Ако трябва да използвате актьорските си умения твърде често, се лишавате от това да бъдете автентични, което пък не ви позволява да изградите здравословна връзка.

3. Партньорът ви е твърде контролиращ

Внимавайте, ако партньорът ви ви шпионира, следи разговорите ви, социалните мрежи и имейлите, или иска да споделяте всичко с него, дори и да му давате заплатата си.
Такива партньори само се преструват на грижовни. Всъщност те превземат живота ви под формата на емоционално насилие и навлизат грубо в личното ви пространство. Това е неприемливо в една връзка.

4. Живеете в изолация

Ако любимият ви се опитва да ви отдели от близките и семейството, забранява ви да ползвате телефона или колата или дори ви пречи да си намерите добра работа, това са огромни червени аларми за токсична връзка.
Това е форма на домашно насилие, която води до психологическа и икономическа зависимост към партньора.
5. Партньорът ви е твърде ревнив

Срещате се с прекалено ревнив човек, ако той причинява огромни сцени пред други хора, контролира на кого се обаждате, пишете и т.н.
Трябва да осъзнаете, че това не е любов. Това е вид психологически тормоз и не бива да се игнорира.

6. Партньорът ви винаги подценява вас и постиженията ви

Време да си тръгнете, ако често чувате от партньора си, че сте обикновен човек с незабележими постижения. Те се опитват да ви убедят, че никой няма да ви цени, но най-лошото е, че вие започвате да му вярвате.
Вашият партньор има нужда от помощ, не вие! Очевидно, вашият емоционален манипулатор има проблеми със самочувствието и се опитва да ви омаловажи, за да се чувства по-добре.

7. Почти невъзможно е да планирате бъдещето си заедно

Какви са основните характеристики на функционалната връзка? Взаимна увереност, чувство за сигурност и планове за бъдещето. Всичко е по-различно в нездрава връзка: нямате дори планове за близкото бъдеще и се опитвате да намерите извинение за това защо все още сте заедно.

Ако никога не говорите и дори не си мислите за бъдещето, това е ясен знак, че тази връзка няма такова.

8. Партньорът ви винаги се опитва да ви накара да чувствате вина

Партньорът ви винаги ви обвинява, когато се случи нещо нередно във връзката ви. В резултат на това, вие често си мислите, че трябва да обяснявате нещо, дори и да не се налага.
Вашият опитен манипулатор не иска да поема отговорност. Той или тя би направил всичко, за да се чувствате виновни, стига да постига целта си.

9. Неконтролируеми епизоди на импулсивна агресия

Понякога дори и най-спокойните хора могат да откачат, но това не е толкова често срещано. Ако вашият партньор се ядосва твърде лесно, особено когато ситуацията не е толкова стресираща, то такава връзка може да бъде опасна.
Такива епизоди на агресия винаги водят до емоционално, икономическо и физическо насилие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АНОНИМЕН

    13 2 Отговор
    КРИВО ДЪРВО СЕ ОПРАВЯ....

    КРИВ ЧОВЕК...НИКОГА.....

    ИЛИ ПО-СКОРО....САМО ГРОБА ГО ОПРАВЯ......

    ЗАТОВА...ПО-ДАЛЕЧ ОТ ТАКИВА......
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гощо

    2 0 Отговор
    Ето за такива говорят като коментар 1 и 2!!! Агресивни желаят смърт и трепане!!! ВНимавайте с такива!!!