Last news in Fakti

12 Юли, 2017 16:18 3 782 1

Двойките, които пият заедно остават заедно

  • двойки-
  • пият-
  • заедно-
  • успешен брак-
  • дълга връзка-
  • партньори-
  • проучване-
  • изследване-
  • учени

Научно изследване установи какво крепи дългогодишните бракове

Двойките, които пият заедно остават заедно - 1
Снимки: shutterstock

Връзките не са лесна работа. Всяка една започва по доста неловък начин с ходене по скучни срещи, на които всеки един от присъстващите се стреми да се покаже в най-добрата възможна светлина и да прецени дали си пасва с човека отсреща. И така до момента, в който и двамата не се почувстват достатъчно комфортно, за да се отпуснат и да не се срамуват да направят нещо, което иначе би смутило другия.

И все пак, след като сте преминали етапа на цивилизовани разговори на по една скромна чаша вино, идва моментът, в който да извадите картите на масата и да излезете сред хора, за да се напиете подобаващо. Именно това е моментът, в който става ясно дали ще просъществувате като двойка или не.

Едно изследване застава плътно зад тази теория, представяйки доказателства, според които двойките, които се напиват заедно, остават заедно.

Изследването, публикувано в изданието The Journals of Gerontology Series B: Psychological Series, е установило, че онези, които пият заедно с партньора си, изграждат по-качествена и здрава връзка с течение на времето, пише сайтът Mashable.

Според данните от проучването, в което участвали 4864 женени двойки, хората над 50 години, които редовно сядали на по чашка заедно имали по-здрав и устойчив брак от останалите в същата възрастова категория, които не сядали да пият на една маса заедно.

Изследователският екип от университета на Мичиган участвал още, че двойките, при които единият оставал трезвен по време на вечер навън, жените били по-склонни да заявят, че връзката им е незадоволителна.

Учените поискали от двойките, които били заедно средно от около 33 години, да споделят колко пъти през седмицата пият заедно и колко пъти трябва да пият заедно.

Следващият въпрос бил: "Намирате ли партньора си за дразнещ, критичен или твърде взискателен".

"Не сме сигурни защо това се случва, но може би двойките, които прекарват повече от свободното си време заедно, имат по-добри семейни отношения", споделя д-р Кира Бърдит от Университета в Мичиган пред Ройтерс.

"Проучването показва, че не става въпрос за това колко пият, а за това дали изобщо пият и дали пият заедно", допълва тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Неизвестната

    1 0 Отговор
    Да аз моя не го понасям,но сигурно защото си пием заедно ще останем заедно до края хахаха