Last news in Fakti

19 Юли, 2017 10:11 1 759 2

Как се спасява слон от удавяне? (ВИДЕО)

  • слон-
  • шри ланка-
  • спасителна операция-
  • море-
  • военни

Драматичната спасителна операция е била извършена от моряци от ВМС на Шри Ланка

Как се спасява слон от удавяне? (ВИДЕО) - 1

Как се спасява слон, решил да поплува навътре в морето? На този въпрос могат да отговорят моряците от военноморските сили на Шри Ланка. Наскоро те успяха да спасят слон, оказал се на 8 км. навътре в морето.

Слонът щял да се удави, ако не бил забелязан от екипажа на един военен катер. Инцидентът е станал миналата седмица, край североизточното крайбрежие на страната, близо до град Кокилай, съобщава IFLScience.

Как се спасява слон от удавяне? (ВИДЕО)

Малък военен катер, извършвал рутинна патрулна обиколка, когато екипажът му забелязал как огромното животно се бори да остане над водата.

Патрулът трябвало да се обади за подкрепление. На помощ се притегли общо три кораба и водолази, които внимателно извадили на брега уплашеният слон с помощта на въжета, привързани към масивното му тяло.

Как се спасява слон от удавяне? (ВИДЕО)

Спасителната операция продължила общо 12 часа. Когато слонът най-сетне бил изведен от водата, на брега го очаквали служителите на агенцията за защита на дивата природа, за да се уверят, че той е добре и да му окажат необходимите медицински грижи.

Вижте кадри от спасяването на слона:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    10 0 Отговор
    Урок по човечност.

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "бббббб":

    В Шри Ланка явно са много по човечни от нас !