Last news in Fakti

17 Август, 2017 11:01 1 672 1

Тед Кочев омъжи дъщеря си на сцената на Античния театър

  • тед кочев-
  • дъщеря-
  • сватба-
  • омъжи-
  • пловдив-
  • античен театър-
  • български народни носии-
  • традиции-
  • тракийска сватба

Сватбената церемония е била в автентичен тракийски стил

Тед Кочев омъжи дъщеря си на сцената на Античния театър - 1

Световноизвестният режисьор и сценарист Тед Кочев организира традиционна българска сватба за своята дъщеря Александра. Дискретната церемония, протекла без много шум, се е състояла на сцената на Античния театър в Пловдив навръх Голяма Богородица.

Булката и младоженецът са били облечени в български народни носии по време на автентичния тракийски ритуал.

"Изрично помолиха да не се разгласява", са заявили от управление "Старинен Пловдив" пред в. "24 часа".

Режисьорът, който миналата година получи българско гражданство, наел театъра за час и половина. Според изданието това му е струвало 1200 лева.

На сватбата са присъствали около 150 гости от всякакви националности, за чието забавление е бил нает целият ансамбъл "Тракия".

Домакините помолили присъстващите да не правят снимки. Единствено телевизионна камера и дрон "запечатали" тържеството.

"Двете майки — на булката и на младоженеца, се разплакаха", разказаха пред медията музикантите, ангажирани за щастливото събитие.

Ритуалът започнал със забулване на момата и извеждането ѝ от дома. Свекървата захранила младоженците с пита и мед. В продължение на час се вили кръшни хора и ръченици. Чуждите гости останали смаяни. Накрая ритуалът приключил с тракийско хоро, на което се хванали всички присъстващи.

"Беше абсолютно семейно и много дискретно. В нито едно интервю Кочеф не разкри, че ще прави сватба на дъщеря си в Пловдив", казаха от "Старинен Пловдив". Античният театър бил затворен часове преди церемонията. Сценаристът избрал града на тепетата, тъй като дедите му са от Пловдив, а също така и младоженецът. Тъщата много харесвала Милен, признаха близки до семейството.

През март м.г. Тед Кочеф получи личната си карта, с която стана най-новият жител на Пловдив. Това се случи на церемония в тържествената зала на общината. Кметът Иван Тотев му подари тениски със слогана "Заедно" на европейска столица на културата. Адресната регистрация на режисьора се води на ул. "Кап. Райчо", където живеят негови роднини. Чиновнически гаф тогава запрати сценариста на чужд адрес да търси бащината си къща. Кочев и съпругата му постояха отвън и съзерцаваха заключения имот на ул. "Драган Манчов". Впоследствие се оказа, че тази къща има съвсем други собственици и няма нищо общо с дедите на Кочев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Янка

    2 0 Отговор
    Истински българин, които държи на корените си!За толкова години,все още говори български език! Едно голямо БРАВО!!!