18 Август, 2017 16:32 4 849 0

Сините ботуши на фламингото (ВИДЕО)

  • фламинго-
  • бебе-
  • ръчна изработка-
  • ръчно изработени-
  • ботуши-
  • сингапур-
  • парк за птици

Бебе фламинго получи чифт ръчно изработени ботушки за първата си разходка

Сините ботуши на фламингото (ВИДЕО) - 1
Снимка: shutterstock

Запознайте се със Скуиш — малко фламинго, което получи чифт сини, ръчно изработени ботушки, за първата си разходка из парка за птици "Джуронг" в Сингапур.

Мъникът се е излюпил преди няколко седмици от изоставено яйце, което служители на парка намерили. Те прибрали яйцето в специален инкубатор в Развъдния и изследователски център към парка, където то останало до деня, в който се пропукало и Скуиш подал глава отвътре.

Днес малкото фламинго, което тежи 1,6 кг., за пръв път излиза от научния център, за да види света отвън. За целта неговите гледачи му обуха специално направени сини ботуши, предпазващи крачетата му от горещата земя.

Орнитолозите заявяват, че по този начин нежните ходила на птичето няма да получат мазоли или изгаряния от горещия и твърд бетон извън сградата на центъра, които биха могли да се инфектират и да забавят освобождаването му в дивата природа.

Скуиш ще прави разходки всеки ден, за да могат тънките му крачка да укрепнат и да получи необходимата доза слънчева светлина, нужна на организма му, за да заздрави и подсили неговите кости.

Жерар Уан, един от старшите орнитолози в парка за птици, обяснява, че слънчевите лъчи ще помогнат за повишаване на нивата на калций, което ще укрепи развитието на костите му.

"Когато краката му са достатъчно силни, ще го изпратим обратно в ятото и ще стискаме палци да се интегрира успешно", заявява Уан.

По думите му, Скуиш се развива и расте добре и вече е достатъчно самостоятелен, за да не се налага служителите да го хранят от ръка.

Ако продължава да се развива така, Уан смята, че до 2 седмици малкото фламинго ще е в състояние да се присъедини към себеподобните си в парка.

Нужни са около две години, преди младите фламинга като Скуиш да се отърве от сиво-белите пера и да се сдобие с прекрасното розово оперение, с което тези птици са известни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА