Last news in Fakti

30 Ноември, 2017 11:24 763 1

Приложение ни помага да се опознаем по-добре

  • приложение-
  • настроение-
  • поведение-
  • модел на поведение-
  • навици-
  • мобилно приложение-
  • moodcast

С напредването на възрастта хората се променят. Започват да проявяват определени настроения и модели на поведение, които невинаги са им понятни.

Пример за това е негативната нагласа, когато нещо ни събуди по-рано от предвиденото. Някои хора започват такъв ден с очакването той да премине под сянката на тъмен буреносен облак, носещ лошо настроение и нефункционалност за действията им. Обичайни модели като тези лесно се разпознават, но какво се случва, ако човек се окаже разстроен следобед, без да има представа каква е причината за това? Отговор на подобни въпроси дава специално мобилно приложение, което проследява настроението ви. Неговата цел е да помогне на хората да идентифицират определени модели и да изградят нови навици, съобщава сайтът Red Ferret.

Приложението MoodCast, освен за проследяване, служи и като дневник. Апликацията следи общото настроение и дава възможност да се водят кратки бележки, които улесняват разбирането за случващото се през деня.

С течение на времето "изплуват" моделите на поведение на потребителя. Така той може да разбере, че следобедното му лошо настроение се дължи на липсата на почивка или е продиктувано от необходимостта от лека закуска.

Приложението също така помага на човек да изясни кое е най-подходящото време за изграждане на полезни навици, например ако потребителят иска да започне активно да спортува. С помощта на апликацията, човек може да се разбере кога е бил най-успешен и се е чувствал страхотно, както и кога не е бил в най-добрата си форма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The TRAPPER

    0 0 Отговор
    Да се опознаем по-добре ли ? Защо , не се ли знаем , не си ли знаем кирливите ризи ?