26 Януари, 2018 19:33 3 177 0

Grumpy Cat показа нокти в дело за $ 700 000 (СНИМКИ)

  • grumpy cat-
  • дело-
  • авторско право-
  • спечели-
  • сърдитата котка-
  • неправомерно използване-
  • съдебен процес-
  • изображение-
  • самоличност

Федералният съд в Калифорния се произнесе по делото, заведено преди 3 години срещу компания за напитки

Grumpy Cat показа нокти в дело за $ 700 000 (СНИМКИ) - 1
Снимки: shutterstock

Това не би могло да я усмихне и надали има нещо на света, което би могло да сложи усмивка на намръщената ѝ муцуна, но Сърдитата котка (Grumpy Cat) спечели малко пари в дело за авторски права тази седмица.

Съдебните заседатели в Калифорния застанаха на страната на тази намръщена пухкава топка, давайки на стопанката ѝ повече от 700 000 долара във федерален съдебен процес за непозволено използване на котешката самоличност.

Според документи, получени от вестник The Washington Post, собственичката Табата Бундесен от Мористън, Аризона е спечелила дело, заведено преди три години срещу компанията за кафе и топли напитки "Граната".

Grumpy Cat показа нокти в дело за $ 700 000 (СНИМКИ)

Тя подписала договор, с който дала съгласието си, намръщената муцуна на домашния ѝ любимец да бъде използвана за лице на напитка, наречена “Grumpy Cat Grumpuccino”. Впоследствие обаче, компанията използвала изображението на котката, за да подпомогне продажбата и на други свои продукти, което в понеделник осемчленното жури намери за неправомерно.

Today is the last day to use coupon code 'GRUMPY20' at checkout to save 20%! 💥link in profile! 💥 #grumpycatcoffee #itsawfullygood

A post shared by Grumpy Cat Coffee (@drinkgrumpycat) on Nov 30, 2015 at 8:49am PST

Според съдебните документи, петгодишната котка е присъствала в съда по време на процеса, но не е присъствала на произнасянето на присъдата.

A post shared by Grumpy Cat (@realgrumpycat) on Jan 15, 2018 at 9:18am PST

Grumpy Cat се превърна в интернет сензация и завладя сърцата на потребителите от цял свят през 2012 година, след като нейната стопанка за първи път публикува нейни снимки в мрежата.

Grumpy Cat показа нокти в дело за $ 700 000 (СНИМКИ)

Grumpy Cat показа нокти в дело за $ 700 000 (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА