10 Февруари, 2018 18:45 2 155 3

5 неща, които ще провалят първата ви среща

  • среща-
  • първа среща-
  • партньор-
  • отблъскващи-
  • миризма-
  • външност-
  • чувство за хумор-
  • невъзпитан

Британски сайт за запознанства установил, че външният вид съвсем не е най-важното нещо

5 неща, които ще провалят първата ви среща - 1
Снимка: shutterstock

Британците поставят личната хигиена преди външния вид, когато става дума за първа среща, пише британският вестник Mirror, позовавайки се на ново проучване.

От сайта за запознанства "Match.com" установили, че красивата външност далеч не е най-важното нещо при първа среща и съвсем не е гаранция за успех. 94% от анкетираните от тях хора обявили, че провалът на една среща ще е сигурен, ако усетят от партньора им да се носи неприятна миризма.

Начинът, по който един човек мирише, когато отива на първа среща, се оказал още по важен, когато 95% от запитаните отговорили, че биха предпочели да прекарат среща с груб или невъзпитан човек, отколкото с човек, който мирише зле.

"Изследванията показват, че можем да получим много информация за човек само от начина, по който мирише тялото му", казва д-р Каролин Алън от университета в Нюкасъл.

"Всеки човек притежава своя уникална миризма, както е и с пръстовите отпечатъци. Ето защо начинът, по който човек мирише може да се окаже много по-важна за нас, отколкото сме предполагали и това най-ясно личи, когато си търсим сексуален или романтичен партньор", обяснява още тя.

"Изследванията сочат, че предпочитаме миризмата на човек, който е генетично несъвършен за нас, което предполага, че можем да получим информация, свързана с генетичната съвместимост на потенциалния си партньор от миризмата, която излъчва тялото му", допълва д-р Алън.

Ако лошата миризма и лошите маниера заемат първите две места в списъка на най-отблъскващите неща при първа среща, то според участниците в британското проучване, на трето място се нарежда липсата на чувство за хумор. Способността да разсмива и да се смее на правилните шеги, се оказват важни за 89% от британците.

Оказва се, че външният вид е важен за 73% от анкетираните.

Челната петица се допълва от точността. 72% заявяват, че закъсняването убива желанието за задълбочаване на отношенията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 знаещият

    10 0 Отговор
    Още на първата среща британците слагат дебитните си карти на масата , за да се знае дали след развода таткото ще може да плаща издръжка на децата ...
  • 2 К.К.

    3 0 Отговор
    Ром, пот и кон идеалното ухание за тях за първа среща.
  • 3 АНОНИМЕН

    3 0 Отговор
    МИЙТЕ СИ ЗЪБИТЕ РЕДОВНО,ИЗПЛАКВАЙТЕ УСТИТЕ С АРОМАТНИ ВОДИ ЗА УСТА ,ДЪВЧЕТЕ РЕДОВНО ОРБИТ....ТОВА Е РЕШЕНИЕТО НА ПРОБЛЕМА...